Un student din Teleorman duce mai departe o tradiţie strămoşească şi face şi bani frumoşi din asta. Tănărul are o mică afacere cu ţesturi. A învăţat de la bunica lui cum se fac ţesturile dar şi reţete tradiţionale de pâine. Acum are comenzi din toată ţara pe site-ul pe care îşi prezintă produsele şi reţetele.
George Dumitru are 23 de ani şi îşi prezintă cu mândrie ţesturile pe care le-a confecţionat în curtea bunicii din comuna Beuca. Aici a copilărit şi a mâncat de mic numai pâine la ţăst. Anul trecut s-a spart ţăstul bunicii şi s-a apucat să-l repare. George şi-a dat seama că poate să facă unul nou, mai bun, iar de aici i-a şi venit ideea de a face mai multe pe care să le vândă. Ştia că gustul pâinii făcute pe jar sub vasul de pământ are mulţi nostalgici.
George este student la Bucureşti la Managementul Afacerilor şi de un an de când a început mica afacere a reuşit să-şi suplimenteze şi veniturile. A primit comenzi din toată ţara. Pe site-ul de prezentate, George îşi învaţă clienţii cum să amenajeze vatra de foc, cum să facă focul sau cum să păstreze ţestul.
Ţăsturile le fabrică în vacanţa de vară şi le testează alături de bunica lui de 80 de ani care îl susţine şi este mândră de ideea nepotului.
Tânărul a vândut multe ţesturi chiar în comună şi i-a făcut şi pe mulţi de acolo să reinvie tradiţia preparării pâinii la ţest.
Un ţest costă 150 de lei iar Geoge vinde deocamdată 3, 4 pe lună însă speră să-şi dezvolte afacerea mai ales că este singura de acest gen din ţară. El îi îndeamnă pe toţi să mănânce pâine la ţăst măcar odată. Cu siguranţă se vor îndrăgosti de gustul ei.