O bunică de 80 de ani speră să reprezinte Coreea de Sud la Miss Univers. „Vreau să uimesc lumea”

Data actualizării: Data publicării:
Choi Soon-hwa model
Foto: Choi Soon-hwa, model / Sursa foto: X

Născută cu aproape un deceniu înainte ca primul concurs Miss Univers să aibă loc în 1952, Choi Soon-hwa, în vârstă de 80 de ani, ar putea acum să facă istorie ca cea mai în vârstă participantă la acest concurs. Are trei nepoți, face modelling ca să-și completeze pensia și speră să câștige tiara pentru Coreea de Sud la competiția internațională din Mexic.

La începutul acestei luni, ea a fost dezvăluită ca finalistă în competiția anuală Miss Univers Coreea de Sud. Luni, Choi se va înfrunta cu alte 30 de concurente pentru tiara Miss și va avea șansa de a reprezenta Coreea de Sud la finala Miss Univers din Mexic din luna noiembrie, conform CNN.

Vreau să uimesc lumea, cum ar fi: „Cum este o doamnă de 80 de ani atât de sănătoasă? Cum a întreținut ea acel corp? Care este dieta ta?’”, a spus ea pentru CNN la telefon înaintea concursului. „Când îmbătrânești, te îngrași… Așadar, vreau să arăt că putem trăi sănătos chiar și când îmbătrânim.”

Timp de zeci de ani, Organizația Miss Univers a impus restricții stricte de vârstă limitând participarea la femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani. Dar din 2024, pe fondul cererilor tot mai mari de modernizare, limita superioară de vârstă a fost ridicată. Anul trecut, organizația a actualizat și criteriile de eligibilitate pentru a elimina o interdicție de lungă durată asupra femeilor însărcinate sau a mamelor și a femeilor care au fost – sau au fost vreodată – căsătorite.

Choi Soon-hwa la concurs
Choi Soon-hwa aspiră la tiara Miss Univers de la competiția din Mexic. Sursa foto: X

Concursurile Miss Univers la nivel național, deși nu toate administrate direct de Organizația Miss Univers, au fost obligate să urmeze exemplul. Anul acesta, Lorraine Peters, în vârstă de 58 de ani, și Alejandra Marisa Rodríguez, în vârstă de 60 de ani, au participat la Miss Univers Canada și, respectiv, la Miss Univers Argentina, deși niciuna nu a avansat în finala din noiembrie.

„Acum, că restricția de vârstă a fost ridicată, am spus că ar trebui să încerc”, a spus Choi, adăugând: „Fie că trec sau nu, sunt hotărâtă să încerc și să profit de această oportunitate”.

Concursul de luni presupune o competiție de canto, dansuri sau defilări în haine tradiționale coreene cunoscute sub numele de „hanbok”. Câștigătoarea Miss Univers Coreea de Sud va fi declarată câștigătoare printr-un sistem de punctaj care ia în considerare votul online și evaluările arbitrilor, despre care Choi a spus că apreciază atât „frumusețea exterioară, cât și interioară”.

A arăta frumos în exterior este important, dar cred că trebuie să fii în largul tău și în toate mințile și să știi să-i respecți pe ceilalți”, a spus ea, adăugând: „De asemenea, trebuie să fii pozitiv. Atât de mulți oameni sunt negativi în aceste zile.”

Concursurile coreene au fost criticate în ultimii ani pentru că promovează o idee singulară a frumuseții, iar unele participante apelează la chirurgia estetică, care de obicei nu este restricționată de organizatori. Dar Choi nu este deranjată de acest aspect.

Este greu să găsești oameni care nu au făcut retușuri sau intervenții chirurgicale de înfrumusețare și cred că este timpul să acceptăm asta”, a spus ea. „Mulți oameni își fac ochii sau își ridică nasul... Pe vremuri, era ceva despre care alții vorbeau de rău, dar acum nu mai este așa. Nu sunt doar coreeni, multe femei din întreaga lume sunt supuse unei operații plastice.”

În timp ce concursul de luni marchează debutul lui Choi la concurs, ea și-a făcut deja un nume în lumea modei coreene. După ce renunțat să mai fie doar pensionară, pe fondul dificultăților financiare, a început să facă modelling la vârsta de 72 de ani pentru a-și plăti datoriile.

Unul dintre pacienții mei mi-a spus să încerc modellingul”, și-a amintit Choi, care a lucrat și ca îngrijitoare în spital, adăugând: „Mi s-a părut o prostie... dar, în același timp, mi-a trezit vechiul vis de a deveni model, de a purta haine frumoase și de a face ședințe foto. Așa că, am spus da, am visat la asta înainte, ar trebui să încerc.”

Choi a urmat cursuri săptămânale la o academie de modelling, exersându-și defilarea pe holurile spitalului în timpul schimburilor. Ea a semnat cu agenția profesorului ei în 2017, înainte de a-și face debutul în Săptămâna modei de la Seul, la vârsta de 74 de ani, anul următor. De atunci, ea a apărut în edițiile coreene ale revistelor, inclusiv Harper’s Bazaar și Elle, și a filmat campanii comerciale pentru mărci precum populara bere din Coreea de Sud, Cass.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

A deveni model a fost ca și cum ai deschide o ușă către o nouă cale pentru mine, așa că mi-am spus: voi avea succes și voi munci din greu. Când visul mi s-a împlinit, i-am mulțumit lui Dumnezeu și am continuat să muncesc din greu. Este atât de distractiv și îmi place”, a mai spus Choi.

Există o mulțime de modele senior în zilele noastre”, a spus ea. „Dar poate (doar o parte dintre ele) ajung la muncă și sunt plătite. Cu siguranță este diferit, în comparație cu acum 10, 20 de ani însă. În urmă cu zece ani, nimeni nu a căutat cu adevărat modele seniori. Modelele în vârstă lucrau doar ca un hobby pentru distracție, nu ca un loc de muncă plătit”, mai spune ea.

Bunica a trei nepoți, care împlinește 81 de ani luna viitoare, a declarat pentru CNN că este încântată de perspectiva de a-și reprezenta țara în Mexic: „Întotdeauna am visat să merg pe scenă în străinătate, așa că mentalitatea mea este pregătită. Japonia este singura țară străină în care am fost, așa că sunt gata!

Are și sprijinul copiilor și al nepoților săi. „Spun că sunt cu adevărat mândri de mine, Fiul meu a spus că este mândru de mine și că se bucură de asta, indiferent de rezultat.”

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Englezii au găsit adevăratul castel al lui Vlad Țepeș: Nu are nicio legătură cu Castelul Bran al lui Dracula
Digi FM
Cea mai veselă familie de la Hollywood. Kate Hudson, superbă alături de mama ei, celebra Goldie Hawn, și de...
Pro FM
Christina Aguilera, irezistibilă într-un body mulat, asortat cu dresuri plasă. Cântăreața e într-o formă de...
Film Now
Kate Winslet, despre cea mai discutată scenă din „Titanic”: N-ar fi trebuit să spun asta. Jimmy Cameron o să...
Adevarul
Scurgeri periculoase misterioase la o secțiune a Stației Spațiale Internaționale. NASA: „Risc major pentru...
Newsweek
Legea pensiilor, schimbată. 2.400.000 pensionari au pensie mărită în octombrie. În ce zi intră banii
Digi FM
Sandra Bullock, omagiu emoționat adus regretatei actrițe Maggie Smith: Mi-a făcut viața mai dulce
Digi World
Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, vulnerabil în faţa creşterii nivelului mării. Plajele ar putea...
Digi Animal World
Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”
Film Now
În anii '90, toți bărbații visau la ea, dar ea era copleșită de probleme. Cum arată Heather Locklear la 63 de...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...