Elon Musk, cunoscut pentru opiniile sale împotriva imigrației, a lucrat ilegal în SUA după ce a renunțat la școală

Data publicării:
elon musk
Foto: Profimedia Images

Elon Musk a lucrat pentru scurt timp ilegal în SUA, după ce a abandonat un program de studii postuniversitare în California, lucru care contrastează cu opiniile sale împotriva imigrației, scrie The Guardian.

Potrivit unei relatării a publicației Washington Post, șeful Tesla și SpaceX, care în ultimele săptămâni a sprijinit campania lui Donald Trump pentru un al doilea mandat la președinție, promovând opoziția candidatului republican la „frontiere deschise” pe rețeaua sa de socializare X, a susținut anterior că tranziția sa de la student la antreprenor a fost o „zonă gri legală”.

Însă Washington Post a relatat, sâmbătă, că cea mai bogată persoană din lume a lucrat aproape sigur în Statele Unite fără autorizația corectă pentru o perioadă în 1995, după ce a renunțat la Universitatea Stanford pentru a lucra la prima sa companie, Zip2, care a fost vândută pentru aproximativ 300 de milioane de dolari patru ani mai târziu.

Experți legali au afirmat că studenții străini nu pot renunța la școală pentru a-și construi o companie, chiar dacă nu sunt plătiți. Washington Post a menționat și că, înainte de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 asupra SUA, reglementările pentru vizele de student erau mai permisive.

„Dacă faci orice activitate care contribuie la generarea de venituri, cum ar fi să scrii cod sau să încerci să faci vânzări în scopul generării de venituri, atunci ești în dificultate”, a declarat pentru publicație Leon Fresco, fost avocat în litigii privind imigrația din cadrul Departamentului de Justiție al SUA.

Însă Washington Post a recunoscut și că: „Deși depășirea perioadei de ședere pe o viză de student este oarecum comună și oficialii au închis uneori ochii, rămâne totuși ilegal”.

Ce a spus șeful SpaceX

Elon Musk a declarat anterior: „Eram acolo legal, dar trebuia să fac muncă de student. Mi se permitea să fac o muncă care să sprijine oarecum activitățile”.

Musk are 121.000 de angajați la Tesla, aproximativ 13.000 la SpaceX și aproape 3.000 la X. Verificarea statutului său de imigrație după ce a renunțat la Stanford vine în contextul în care Donald Trump și-a exprimat dorința ca acesta să joace un rol important concentrat pe eficiența guvernamentală într-o a doua administrație Trump, dacă alegătorii îl vor alege în detrimentul Kamalei Harris la alegerile din 5 noiembrie.

Acuzațiile lui Musk la adresa Kamalei Harris

La rândul său, Musk a acuzat-o pe vicepreședinta Kamala Harris și pe colegii ei democrați de „importarea alegătorilor” prin imigrație ilegală și statut de protecție temporară. În timpul unei apariții recente la o campanie Trump, a comparat granița SUA-Mexic cu o „apocalipsă zombie”,chiar dacă el însuși s-a descris anterior ca fiind „extrem de pro-imigrație”, fiind unul el însuși.

Bloomberg News a publicat recent o analiză a peste 53.000 de postări trimise de pe contul lui Musk de pe X, constatând că rețeaua socială a antreprenorului a devenit din ce în ce mai politică în acest an electoral.

„În 2024, imigrația și frauda electorală au devenit subiectele de politică despre care Musk a postat și interacționat cel mai des, acumulând aproximativ 10 miliarde de vizualizări”, a explicat publicația. „Musk a postat de peste 1.300 de ori despre subiect, cu mai mult de 330 de postări doar în ultimele 2 luni”.

Bloomberg l-a descris pe Musk, care a plătit 44 de miliarde de dolari pentru X, fostul Twitter, în 2022, drept cel mai important influencer al platformei și se pare că le-a ordonat inginerilor site-ului să îi distribuie postările în fluxurile utilizatorilor. Acest lucru face ca Musk să fie „cea mai citită persoană de pe site în prezent”, a precizat Bloomberg.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut...
Digi FM
Angelina Jolie, spectaculoasă la proiecția noului ei film, „Maria”, la AFI Fest. Fanii sunt de părere că...
Pro FM
Mama Selenei Gomez avea doar 16 ani când a născut-o pe celebra artistă: „Am crescut împreună”. Ce relație au...
Film Now
Fiul lui Goldie Hawn, dezvăluiri despre furia pe care o simțea în copilărie din cauza faimei mamei sale...
Adevarul
Cum ne-au păcălit sovieticii când au ocupat România: „În ’44 a fost un entuziasm general, lumea a înțeles că...
Newsweek
Ce au lucrat pensionarii care iau pensie crescută la MICA RECALCULARE? Șeful Casei de Pensii anunță
Digi FM
Angelina Jolie, spectaculoasă la proiecția noului ei film, „Maria”, la AFI Fest. Fanii sunt de părere că...
Digi World
Fructele care pot îmbunătăţi starea de spirit şi alunga oboseala mentală
Digi Animal World
Un veterinar a dezvăluit ce rase de pisici nu ar deține niciodată. A fost taxat imediat: „Cer să se facă...
Film Now
Hugh Jackman e îndrăgostit și are deja "o relație solidă"? Cine e colega de breaslă recent despărțită de...
UTV
CRBL a postat primele imagini dupa operatia de blefaroplastie. „Sper ca recuperarea sa fie usoara”