Din ce în ce mai mulţi turiști încearcă ultima senzație a litoralului: flyboardul. Achiziționarea unui kit de bază și a propulsiei electronice depășește 8.000 de euro, așa că mulți optează să închirieze aparatele. David este unul dintre puținii instructori din țară, iar pe timp de vară îi invata pe turiști secretele acestui sport.
David Vlăgea instructor de flyboard: "E foarte frumos, trebuie încercat, îți trebuie puțin echilibru și în principal trebuie să-ți placă apa. Toată lumea care vine aici eu o învăț. Am învățat și eu de la altcineva și dup-aia singur am început să văd cum reacționează. Ușor-ușor am învățat."
Paul Greavu, reporter Digi 24 Constanța: "Propulsat de un ski jet și de un astfel de kit, orice iubitor de adrenalină poate fi ridicat până la 8 m deasupra apei."
Printre pasionații de flyboard se numără și Vlad, care a descoperit sportul extrem la începutul verii. De atunci, iese în larg cu fiecare ocazie și experimentează senzații unice.
Vlad Covaci, pasionat de flyboard: "Este un sport pe care îl poate încerca oricine. Astfel, după două ședințe se poate ridica fără niciun fel de problemă. Adică nu-ți trebuie o săptămână să ieși pe apă să ajungi la niște rezultate.
Ăsta e marele avantaj, că dacă ai câteva noțiuni de coordonare ale mișcării poți foarte ușor să ajungi la satisfacție."
Curioșii sunt fascinați de noua senzație a litoralului și își propun ca până la sfârșitul sezonului să încerce și ei flyboardul: "E o senzație plăcută și de aceea m-am reîntors ca să mai fac încă o dată. Să înțeleg că nu e prima oară când vii? Este a doua oară. A fost foarte tare senzația."
În lume, exista deja concursuri internaționale de flyboard. In România, sportul poate fi practicat doar în Mamaia și pe lacul Snagov din judeţul Ilfov.
O tură cu flyboardul costa între 150 și 700 de lei, în funcție de perioada petrecută în larg.
reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna
editor web: Anca Medrea