Cererile pentru obținerea biletelor de tratament se primesc încă de la sfârșitul săptămânii trecute la sediul Casei de Pensii din Constanța. Eugenia Bucur are 75 de ani și o pensie de 1.000 de lei. A mai fost de câteva ori la tratament în urmă cu doi ani și din acest motiv nu știe dacă anul acesta vor rămâne locuri disponibile și pentru ea. Dacă până acum trei ani, biletele erau repartizate în ordinea depunerii cererilor, în prezent acestea sunt împărțite în funcție de tipul și cuantumul pensiei, dar se ține cont și dacă solicitantul a mai fost la tratament în ultimii doi ani, în sezon sau extrasezon.
Cei mai dezavantajați sunt cei care au pensii mari, cum este și bărbatul acesta. Chiar dacă biletul îl costă mai mult de zece milioane, preferă să meargă la tratament însoțit de partenera lui de viață.
Vârstnicii au parte de un sejur de 18 zile, în care beneficiază de cazare, masă şi de un număr de şedinţe de tratament într-una din stațiunile balneare din țară.
"Printre cele mai căutate le-aș enumera pe cele de pe litoral, cele de pe Valea Prahovei, dar în general toate stațiunile balneoclimaterice din țară sunt la mare căutare", delcară Kristina Mutiş, purtător de cuvânt CJP Constanţa
Reprezentanții Casei de Pensii spun că nu au primit încă biletele de tratament de anul acesta. Menționăm că anul trecut au fost peste șapte mii de bilete disponibile, dintre care mai mult de 6.500 au fost vândute.