Aici copilul nu este un simplu pacient care vine la tratament. El petrece toată ziua în compania specialiştilor şi trece prin mai multe reprize şi tipuri de terapie, în funcţie de gradul de handicap. Între şedinţele cu psihologi, logopezi sau kinetoterapeuţi, pacienţii se joacă, mănâncă, se odihnesc şi, cel mai important, interacţionează cu alţi copii. Ceea ce nu se întâmplă în cazul tratamentului la domiciliu. În majoritatea cazurilor, copiii cu autism sunt condamnaţi la izolarea acasă, unde nu intră în contact decât cu membrii familiei şi cu psihologul.
În România, doar 20 la sută din minorii care suferă de autism urmează terapii complexe în centre de specialitate. Restul de 80 la sută sunt trataţi la domiciliu, după bugetul părinţilor.
Mobilierul centrului a fost creat special pentru copiii cu autism, ADHD şi alte afecţiuni neuro-psihice. La fel, jucăriile şi rechizitele au fost concepute special să îi ajute să înveţe mai uşor şi să le facă terapia mai eficientă.
Proprietarul a investit un milion de lei în acest centru. Pentru cele zece ore petrecute aici zilnic de copii, părinţii plătesc 2.500 de lei pe lună, tarif care include medicaţia, acolo unde este cazul, şedinţele de terapie, cazarea şi masa.