Terapia cu ajutorul cailor special antrenaţi este o soluţie eficientă Dar şI plăcută pentru copiii cu autism şi alte dizabilităţi. Aşezaţi în şa, ei călăresc în manejul special construit din Complexul Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. Totul, sub supravegherea specialiştilor.
Olga Dimancea, hipoterapeut: "Sunt programe de lucru individualizate pe fiecare tip de afecţiune pe care copilul o poate avea, în urma evaluărilor pe care le facem. Căluţul este un foarte bun prieten al omului, iar el, datorită mişcărilor pe care le face , ritmului de mers pe care are transmite anumite impulsuri
Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Ea este Marly, o iapă din rasa Fiord Norvegian, care este potrivită pentru hipoterapie, pentru că este un animal foarte blând."
Şedinţele de călărie în scop terapeutic vor putea fi ţInute tot timpul anului după Ce, la complexul muzeal de ştiinţe ale naturii va fi dat în folosinţă noul manej acoperit.
Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii: "Din decembrie până prin aprilie-mai, din cauza regimului pluviometric, dar nu numai, din cauza texturii solului rezultat în urma acestui regim pluviometric, nu putem face echitaţie. Va fi gata, zic eu, în 3-4 luni."
Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Manejul deja începe să ia formă, de curând a fost acoperit, are o lungime de 40 de m şi laţime de 20 de m. Aici, copiii vor călări atât în scop recreaţional, cât şi pentru terapie."
Interacţiunea cu animalele este aprciată atât de cei mari cât şi de cei mici.
Valoarea totală la care se ridică construirea manejului este de 60.000 de lei. Astfel de construcţii se mai găsesc în ţări precum Spania şi Portugalia.
reporteri: Paul Greavu / Annabelle Borş
operatori: Victor Niţă / Florin Boboc