Cel mai mare spital din judeţul Constanţa nu deţine în prezent o rezervă de apă. Bazinul actual, situat lângă noua centrală termică a spitalului, este acelaşi încă de la înfiinţarea unităţii sanitare, în urmă cu mai bine de jumătate de secol. Acesta ar trebui să asigure o presiune suplimentară de apă în caz de incendiu.
Bazinul care se află îngropat sub pământ are o capacitate de 350 de tone de apă, dar momentan este gol. El urmează să fie verificat în perioada următoare şi repus în funcţiune.
Deşi conducerea spitalului declara în urmă cu câteva zile că rezervorul ar fi stricat, inginerii spun altceva. Bazinul a fost golit intenţionat de apă la începutul acestui an pentru a fi pregătit pentru verificări.
Până atunci însă, reprezentanţii spitalului au găsit o soluţie temporară împreună Regia Judeţeană de Apă, situată în apropiere.
În situaţia în care pe traseele de alimentare RAJA s-ar produce o avarie, apa ar ajunge cu presiune scăzută la spital, în momentul acela unitatea sanitară ar fi nevoită să reducă consumul propriu de apă.
Reprezentanţii spitalului îi asigură însă pe pacienţi că lipsa rezervei de apă nu afectează momentan alimentarea cu apă a unităţii sanitare. La ora actuală, presiunea de apă care există în circuit asigură toţi hidranţii spitalului. În urmă cu patru ani, spitalul a investit aproape 4 milioane de euro într-o nouă centrală termică, dar nu au mai rămas bani şi pentru recondiţionarea rezervorului.