Cum au primit reclamaţia, inspectorii Gărzii de Mediu s-au şi dus să măsoare nivelul de zgomot. Sesizarea a fost primită, prin intermediul jandarmilor, de la conducerea Administraţiei Portuare care susţinea că angajaţii nu au mai rezistat să audă zi de zi, timp de patru ore, sunetele supărătoare.
Sorin Trancă, purtător de cuvânt Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis: "Am luat legătură cu Garda Naţională pentru protecţia mediului care a deplasat în Portul Constanţa o persoană pentru a măsura dacă s-au depăşit limitele legale de zgomot din zonele industriale."
Chiar şi aşa protestatarii nu au renunţat la vuvuzele, claxoane şi butoaie.
Mircea Burlacu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare: "Să-şi măsoare decibelii din capul lor pentru că altceva nu putem să le spunem. Să plece şi să ne lase în pace! Le-am dat de lucru că şi astăzi stăteau degeaba. În fiecare zi vin la muncă după ora 11, nu de acum, din totdeauna. Asta e situaţia şi vin să măsoare decibelii? Hai să fim serioşi!"
Liderii de sindicat au primit un avertisment de la Garda de Mediu şi zilele următoare, manifestanţii ar trebui să nu depăşească limita de zgomot legală.
Marian Rîşnoveanu, comisar-şef al Gărzii de Mediu Constanţa: "Sunt depăşiri ale nivelului de zgomot exterior în zona respectivă, depăşiri considerabile, respectiv stasului 1009/98 trebuie să fie 65 de decibeli iar în momentul prelevării probei au fost 101 decibeli în faţa clădirii şi 80 în spatele clădirii decibeli."
Dacă nu vor respecta nivelul de zgomot indicat, liderii de sindicat riscă amenzi cuprinse între 30.000 lei şi 60.000 de lei.
reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc