Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: Până de curând, aici, pe malul lacului Techirghiol nu se putea ajunge pentru că întreaga zonă era plină cu noroi şi buruieni. Acum, însă, pe cei 14.000 de metri pătraţi a fost amenajată o plajă cu nisip foarte fin - nisip de râu.
Noua plajă are trei puncte de salavamar, trei vestiare şi tot atâtea grupuri sanitare cu duşuri, precum şi două puncte de prim ajutor. De jur împrejurul ei au fost amenajate o alee pietonală şi o pistă pentru biciclişti cu o lungime de peste doi kilometri. Parcul din apropiere a fost şi el reamenajat.
Florin Zisu, şef Serviciu Implementare Proiecte, Primăria Techirghiol (00.02.49.07-00.03.03.15)> Practic, s-au amenajat cele două maluri ale lacului Techirghiol, de la intrare în Eforie Nord, până la vechiul stabiliment de băi reci care are deja o vechime de o sută de ani
Staţiunea Techirghiol este recunoscută pe plan internaţional pentru nămolul sapropelic unic în lume şi pentru benficiile aduse de apa sărată a lacului. Cu toate acestea însă, era singurul loc în care turiştii şi localnicii nu aveau unde să facă plajă decât pe o mică porţiune de nisip ce aparţine Sanatoriului Balnear. Cei care nu erau pacienţii unităţii medicale, plăteau o taxă de 15 de lei pe zi.
Adrian Stan, primarul oraşului Techirghiol: Acum pot pe deplin să facă pe o plajă care nu este cu bani, acolo unde sunt amenajate duşuri şi tot confortul.
"Sălbatic arăta! Când eram tineri,noi am venit şi la Eforie Nord, am făcut plajă, dar aici nu, ne era peste mână. Acum s-a amenjata cam peste tot, de ce să nu recunoaştem?", a spus un localnic.
Porrivit autorităţilor locale, noua plajă va fi, de anul viitor, un punct de atracţie în plus pentru cei care vizitează staţiunea. Din datele Primăriei, numărul celor care îşi petrec sejururile de vară la Techirghiol creşte în fiecare an cu 15 procente.
reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru