Unul dintre beneficiile unei piscine care nu utilizează clorul pentru dezinfectarea apei este că micuţii care sunt alergici la această substanţă se pot bălăci fără nicio problemă. Piscina este utilizată şi în scopuri terapeutice. Medicul pediatru care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrului medical spune că prin intermediul terapiei prin apă se poate ameliora platfusul la copii sau se pot face şedinţe pentru micuţii care suferă de tetrapareză-spastică.
Procesul de învăţare se face prin joacă. Micuţii sunt foarte încântaţi deşi pe lângă distracţie ei trebuie să respecte anumite reguli şi să execute ceea ce le spune antrenorul, respectiv să facă ture de bazin, să arunce cu mingea la poartă sau să execute sărituri.
Ilinca are cinci ani şi este înnebunită după apă. Mama spune că micuţa şi-a dorit foarte mult să înveţe să înoate aşa că de la începutul acestui an a adus-o la această piscină, iar rezultatele se văd deja, spune mama.
Piscina are o adâncime ce variază de la 80 de cm într-un capăt la 1,40 de m în cel opus, zece metri lungime şi patru în lăţime, iar apa are aproximativ 30 de grade. Cei interesaţi să îşi aducă micuţii la piscină pot face abonamente pentru 10 şedinţe a câte o oră, programul de funcţionare fiind de luni până duminică inclusiv. Părinţii pot urmări, în timp real, cum se descurcă micuţii prin intermediul unei plasme montate în sala de aşteptare. Programări se pot face la numărul de telefon 0725.522332.