"Lacul Oltina este amplasat mai jos decât oricare dintre casele din sat, inclusiv raportat la beciurile acestora, cu cel puţin 3m" specifică administratorul lacului de la Oltina. Acesta mai adaugă: "construcţiile din interiorul amenajarii piscicole Oltina, care se află chiar lângă lac, nu prezintă semne de inundaţie, astfel încât este incorect a sustine că lacul Oltina a provocat inundaţii".
Cât priveşte cotele lacului, administratorul amenajării a precizat că "sunt mult sub nivelul drumului, deci nu se poate concluziona că lacul produce inundaţii atât timp cât nu a depăşit malurile acestuia şi nu a ieşit din limitele cadastrului".
Mai mult decât atât, apele lacului nu sunt responsabile nici pentru inundarea beciului şcolii pentru că, spune administratorul amenajării, "acesta se inundă de când a fost construit din cauza unui izvor natural aflat în imediata vecinătate a acestuia.
Situaţia este cunoscută autorităţilor, pânza freatică neputând ajunge acolo întrucât nivelul locului este cu 4 m sub nivelul beciului şcolii".
În plus, potrivit administratorului lacului, "pânza freatică fluctuează şI este mai mare sau mai mică în funcţie de nivelul Dunării. De altfel, nivelul Dunării ne influenţează şi nivelul lacului prin creşterea debitului izvoarelor".
De altfel, cantitatea de precipitaţii căzute în ultima perioadă a dus la inundarea terenurilor de pe raza satului.
"Cauza inundaţilor o reprezintă precipitaţiile abundente din ultima perioadă, topirea zăpezilor precum şi cotele extrem de ridicate ale Dunării care provoacă inundaţii în zonă. Sustinerile noastre sunt confirmate si sustinute de o expertiza de specialitate" concluzionează Administratorul amenajării piscicole de la Oltina.