Peste 100 de asistente, infirmiere, medici rezidenţi și brancardieri de la Spitalul Judeţean Cluj au participat la grevă.
"Noi suntem foarte puţini, volumul de muncă e foarte mare, lucrăm la 6 săli, 10 infirmieri la 3 schimburi", spune Angela Aştilean, infirmieră la unitatea medicală.
"Participăm pentru întreaga suflare medicală din România, pentru pacienţi, pentru nişte principii şi pentru o muncă în condiţii umane, plătită uman", precizează Ovidiu Bota, asistent la Spitalul Judeţean.
La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, numărul participanților la grevă nu a depăşit 30, majoritatea, asistente şi medici rezidenţi.
"Noi nu oprim acţiunile de grevă până nu va fi o hotărâre negru pe alb. Promisiuni, acorduri, avem foarte multe semnate, dar nu s-a realizat nimic", precizează Simona Sălăgean, lider de sindicat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj.
Protestul i-a nemulţumit pe cei câţiva zeci de pacienţi care aşteptau pentru analize, pe holurile Spitalului de Infecţioase.
Cu toate acestea, activitatea în policlinici a fost oprită timp de două ore, iar medicii din spitale au asigurat doar urgenţele.
În judeţul Cluj, aproape 5.000 de membrii Sanitas au semnat participarea la acţiunile de protest, care, potrivit liderilor de sindicat, vor culmina joi cu o grevă generală pe termen nedeterminat.