Administrația Județeană a Finanțelor Publice trebuie să recupereze peste 35 de milioane de lei de la clujenii care nu și-au achitat datoriile către stat și care s-au trezit acum cu banii blocați în conturi.
"Domeniile sunt din cele mai diverse, pornind de la asigurări de sănătate, contribuții la pensii, impozite pe activități independente și mai nou, impozitul pe venitul agricol", explică Nicolae Câmpan, şeful Administraţiei Finanțelor Publice Cluj.
Reprezentanții instituției spun că s-a ajuns la executări silite, din cauză că oamenii au lăsat pe ultima sută de metri plata acestor restanțe. De altfel, deşi sunt nemulțumiți de situație, unii datornici recunosc că au fost neglijenți.
Sumele datorate pornesc de la 10 lei. Cea mai mare restanţă la bugetul de stat a unei persoane fizice din județul Cluj este de 11 milioane de lei. Aceasta aparţine administratorului unei firme private, care este executat silit în calitate de persoană fizică, după ce societatea pe care a condus-o nu şi-a respectat obligaţiile faţă de buget.