De 5 ani de zile copiii din Olteţ merg la şcoală în localitatea învecinată aflată la 7 kilometri depărtare. Asta deşi şcoala din Olteţ a fost renovată şi poate oferi toate condiţiile.
Renovarea şcolii din Olteţ a început în 2006 şi a durat trei ani. În acest timp s-au schimbat geamurile, uşile, s-a pus parchet în clase, s-a amenajat o baie în interiorul şcolii, s-a montat centrală pentru încălzirea clădirii şi s-a schimbat acoperişul. Cu toate acestea, când ar fi trebuit ca elevii să se bucure de tot confortul creat, şcoala s-a mutat.
"În anul închiderii şcoli primare de la Olteţ, aceasta avea nouă elevi, numărul minim la învăţământul primar este de 12 în conformitate cu legea", a declarat Cornelia Iliescu - inspector şcolar ISJ Braşov.
"Multe familii de tineri lucrează în Occident, au plecat împreună cu copiii sau situaţii particulare în care copii sunt efectiv duşi la oraşele mai amri, Făgăraş, respectiv Victoria", a spus Sorin Dima - viceprimarul comunei Viştea.
Potrivit primarului investiţia s-a făcut fără să se ţină cont de efectivele de şcolari.
"Nu au fost chiar fundamentate corect pentru că nu s-a făcut un studiu de impact al zonei, dacă necesitatea şi oportunitatea acestei investiţii era necesară", a declarat Florin Ioani - primarul comunei Viştea.
Pentru lucrările făcute s-au cheltuit 400.000 de lei. Acum şcoala este în conservare iar autorităţile locale încearcă să-i dea o nouă destinaţie clădirii.