Percheziţiile au început în această dimineaţă, în acelaşi timp la toate adresele vizate de anchetatori. Procurorii au căutat înscrisuri, calculatoare, carduri în alb şi echipamentele cu care aceştia au clonat cardurile păgubiţilor.
"Anchetatorii fac, în acest dosar, 25 de percheziţii în Bucureşti şi 10 judeţe ale ţăii, 3 dintre percheziţii vizează apartamente din acelaşi bloc, situat în Sf. Gheorghe", relatează Claudiu Loghin, reporter Digi24 Braşov.
Potrivit datelor anchetei, reţeaua a fost creată în 2013 şi condusă de un bărbat din Sfântu Gheorghe. Modul de operare a fost acelaşi, la fiecare din cei aproximtaiv 7.000 de posesori de carduri păgubiţi. Suspecţii au montat pe bancomate echipamente miniaturale, bine disimulate, cu care citeau datele de pe banda magnetică a cardurilor. Mai era nevoie doar de o cameră video minisculă, cu care suspecţii filmau codurile pin.
"Prin deţinerea unor echipamente şi softuri dedicate inscripţionau carduri falsificate şi procedau la retrageri ale unor sume ăn special de pe carduri American Express", a precizat Cătălin Borcoman, prim procuror Serviciul Teritorial Braşov DIICOT.
Ultimul pas era acoperirea provenienţei ilegale a banilor scoşi de pe cardurile păgubiţilor. Potrivit DIICOT, membrii grupului şi-au extins activitatea infracţională în ţări europene, dar şi în Norvegia, Elveţia, Columbia, Argentiona, Thailanda şi Coreea de Sud. Prejudiciul depăşeşte 50.000 de euro. Liderul reţelei a fost arestat la sfârşitul anului trecut, de autorităţile din Coreea de Sud. Suspecţii reţinuţi astăzi, după percheziţii, au fost duşi sub escortă la sediul DIICOT Covasna, pentru audieri. Sunt acuzaţi de infracţiuni informatice şi spălare de bani.
Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Zoltan Munteanu Racz