Tinerii şi copiii cu dizabilităţi au inaugurat mini terenul de baschet cu un meci plin de zâmbete. Roxana are 22 de ani şi are Sindrom Down. Spune că până acum ieşea în parc în Noua, dar era foarte aglomerat şi nu se simţea confortabil. Acum se bucură că are un loc unde poate veni cu prietenii ei
"Unii nu vor să se joace cu mine. Aici da, că am prieteni mulţi şi mă joc mai bine", Roxana Dascălu - persoană cu dizabilităţi.
"Eu cred că e foarte benefic pentru copiii ăştia cu autism. Aici vom veni, vom fi noi, aşa. Alţi copii se uitau aşa lung, la ea, şi oricum te simţi jenat", părinte.
"Continuăm să venim cu copilul aici, să fie în colectivitate cu tot cu colegii lui să fie, ca totuşi să fie privit şi de altă lume străină că au şi ei un loc de joacă", părinte.
Specialiştii spun că un astfel de parc, dedicat persoanelor cu dizabilităţi, le ajută să se integreze şi să socializeze
"Pentru a generaliza achiziţiile dobândite în cadrul terapiei şi pentru a se integra social, pentru că noi vrem să se integreze, să ia contact cu copiii tipici pentru a învăţa comportamente adecvate social", Simona Voinicu - terapeut.
În parc au fost montate şi panouri de informare despre persoanele cu dizabilităţi, iar în lunile următoare vor fi montate şi opt aparate de fitness adaptate nevoilor lor.
"Sunt aceste panouri cu informaţii despre autism, despre diverse dizabilităţi pe care noi le actualizăm o dată la două, trei luni. Aicea se vor organiza periodic, la una, două săptămâni activităţi, jocuri ale copiilor noştri împreună cu copiii tipici din grădiniţă", Gabriela Plopeanu - Preşedinte Asociaţia Copiii de Cristal.
Primăria vrea ca în această vară să construiască şi alte parcuri de acest gen în oraş.
Reporter: Mirela Palcu
Operator: Robert Piticu