Potrivit studiului, 68,3% din cheltuielile braşovenilor se duc pe alimente. Coşul de cumpărături al unui braşovean este alcătuit în mare parte din fructe şi legume, 21%, 12% reprezintă lactatele, iar aproape 15% reprezintă carnea. Braşovenii însă, sunt cei care dau cei mai puţini bani pe tutun.
"Noi, la capitolul venituri, suntem cu mult peste media ţării, cu aproape 30%, dar şi noi suntem săraci ca şi ceilalţi şi omul sărac cheltuie banii ce-i intră în gospodărie în primul rând pe alimente, apoi, bienîneţeles, ne plătim taxele şi impozitele, ne plătim utilităţile", afirmă Ion Popescu, directorul Direcţiei de Statistică Braşov.
La nivel naţional, în perioada analizată, media ponderii deţinute de alimente în coşul de cumpărături al românilor a fost de peste 68%, a tutunului de 9%, si a produselor nealimentare, de 11%. În prima parte a clasamentului, cu ponderi peste medie la alimente se regăsesc locuitorii din Bacău, Bucureşti, Braşov şi Prahova.