Lucrările la Sala Polivalentă au început în noiembrie anul trecut şi au ca termen de finalizare 3 ani.
"Am băgat vreo 7.000 de metri cubi de balast, pentru întărirea zonelor de fundaţie, s-au terminat fundaţiile în ianuarie-februarie, am început stâlpii de rezistenţă", a precizat Alexandru Fekete - şef de şantier.
Complexul va avea teren cu tribune pe patru laturi, vestiare cu grupuri sanitare proprii, săli de forţă şi de antrenament, cabinete medicale, dar şi zone de relaxare pentru spectatori.
"Municipalitatea o să facă branşamentele şi toate celelalte conducte care alimentează baza sportivă şi o să finanţeze amenajările exterioare, parcările, alei", spune Czimbalmos Csaba - administrator public Primăria Sfântu Gheorghe.
Sala este necesară pentru desfăşurarea în condiţii optime a meciurilor de handbal, futsal, baschet şi chiar şi hochei. În Sfântu Gheorghe evoluează o echipă feminină de baschet, care e vicecampioană României şi câştigătoare a cupei, dar şi echipa masculină de futsal, locul cinci pe ţară. Au fost meciuri la care cele 1050 de locuri din actuala sală a municipiului nu au ajuns pentru publicul spectator.
"Echipa de baschet a jucat şi în Cupele Europene, a jucat anul trecut finala campionatului şi a câştigat Cupa României în această sală, am văzut că sala a început să devină neîncăpătoare pentru sporturile de echipă. Am văzut că putem umple o sală şi mai mare", a precizat Rus Istvan - manager sportiv Sepsi Sic.
"Pentru sportivii de performanţă este foarte important să avem o sală de mare valoare", spune Claudia Bobocea - atletă.
La polul opus, locuitorii din Sfântu Gheorghe cred că în oraş prioritare ar fi alte investiţii.
"Eu cred că banii ar trebui investiţi în şcoli, în reamenajarea şcolilor", spune un localnic.
Sala polivalentă va găzdui şi evenimentele culturale din Sfântu Gheorghe. Lucrarea costă 55 de milioane de lei. Cinci milioane vin de la bugetul municipiului, restul de la Guvern.
Reporter: Sorina Secelean / Imagine: Alex Apetroae