Autorităţile au început decolmatarea canalelor care colectează atât pâraiele din oraş, cât şi apele pluviale. Iar ceea ce au găsit muncitorii în subteran a îngrozit pe toată lumea.
"Găsim tot felul de obiecte de la uşi, carcase de frigidere saltele şi tot felul de alte lucurri care n-ar avea ce să caute în cursurile de apă. Numai canalul Timiş are 17 km, ar trebui să plantăm câte un inspector la 500 de metri ca să păzim în permanenţă cursul de apă", Laszlo Barabas - viceprimar al municipiului Braşov .
Muncitorii de la Apele Române trebuie sa scoata mizeriile şi aluviunile din subteran pe o lungime de câţiva kilometri.
"Aici vedeţi o decolmatare în condiţii normale, fără lucrări în subteran şi o toaletare a arborilor. Acum se iau măsuri de ridicare a malurilor", Laszlo Barabas - viceprimar al municipiului Braşov .
În Braşov sunt cinci zone care se inundă la fiecare ploaie mai serioasă. Asta şi pentru că unele canale erau înfundate fie cu gunoaie, fie cu aluviuni aduse din munte.
"Mereu ieşea apa până aici, noroc ca s-a mai înălţat că ne intra apa în beciuri, la subsol", localnic.
"Anul ăsta a ieşit de trei ori, de când au fost ploile astea acuma a ieşit complet, complet", localnic.
Muncitorii au excavat din aceste canale zeci de tone de pământ şi pietriş. Camioane intregi au fost incarcate si duse la groapa de gunoi.