Sâmbătă, încă de la primele ore ale dimineţii, centrul oraşului Sfântu Gheorghe s-a aglomerat, iar oamenii au format cozi interminabile pentru a degusta cârnaţii preparaţi de bucătarii iscusiţi.
Pe lângă cârnaţi, participanţii la concurs au venit şi cu multe alte preparate, ale căror reţete, însă, nu au fost dezvăluite.
Juriul a fost strict în punctarea concurenţilor. "Noi punctăm şi procesul de producţie al cârnatului, ne uităm cum sunt îmbrăcaţi dacă respectă regulile de igienă, cum prezintă jumătatea mesei pentru a primi oaspeţii cu degustări", afirmă Bagoly Miklos, reprezentantul juriului.
Festinul a continuat şi duminică, atunci când bucătarii şi gospodinele s-au apucat din nou de treabă. De această dată oalele au fost pline cu...sarmale.
"Le-am preparat bineînţeles cu varză, din Bicfalău, cu ciolănel afumat din Bicfalău şi cu nişte costiţă tot afumată. Sper să iasă ceea ce am dorit noi", povesteşte un concurent.
În tot acest timp, vizitatorii aşteptau nerăbdători să deguste specialităţile, gătite în stil săsesc.
Peste 5.000 de persoane au participat la festinul culinar, desfăşurat în acest sfârşit de săptămână în Sfântu Gheorghe.