Bordurile meşterului Manole

Data publicării:
BORDURI

Imaginile au fost surprinse, săptămâna trecută, în Moreni, judeţul Dâmboviţa. Muncitorii unei firme de construcţii au turnat borduri pentru drumul judeţean 720 A chiar dacă afară ploua torenţial. Pe măsură ce înaintau însă, în spatele lor bordurile se topeau. Într un târziu au strâns molozul în camioane si au plecat.

"Acestea sunt bordurile la care muncitorii au lucrat de două ori. Într-o zi le-au turnat cu o maşină specială şi tot ei au fost cei care le-au dărâmat pentru că cimentul nu a rezistat pe timp de ploaie. Iar în zilele următoare au venit şi au refăcut bordurile pentru a putea continua lucrarea la drum", Ruxandra Morar, reporter Digi24 Braşov.

"Pe ploaie am şi văzut pe facebook şi după aceea s-au apucat să strângă ce au lucrat deoarece se curăţa, se măcina. Lucru de mântuială", spune un localnic.

"A început ploaia şi le-a stricat lucrarea ce să mai. Şi muncitorii ce au făcut? Au adunat betonul şi au plecat cu el", spune un martor.

Primarul din Moreni ia apărarea constructorului. Patronul firmei în schimb nu vrea să comenteze incidentul

"Toată pierderea şi tot disconfortul este pentru firma care execută lucrarea, pierderea este a lor",  Constantin Dinu, primarul oraşului Moreni. 

"Nu vreau să îmi fac publicitate gratuită. Nu este niciun cap de ţară",  reprezentantul firmei. 

Inginerii în construcţii spun aceste borduri- instant se folosesc în românia însă sunt mult mai puţin rezistente decât cele clasice.

"Betonul turnat, nu vibropresat, iarna când dăm cu sare, să se topească zăpada şi gheaţa, apa şi sarea intră în aceşti pori şi betonul se exfoliază, se distruge", Beniamin Matyas, inginer construcţii. 

Lucrările la Drumul Judeţean 720 A, care face legătura între Moreni şi Târgovişte, au început în 2013 şi trebuie să fie gata până la sfârşitul acestui an. Valoarea proiectului- 5 milioane lei.

reporter: Ruxandra Morar - operator: Alexandru Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri