Zoltan Muller este foarte mândru că ferma lui a fost vizitată de delegaţia chineză. Creşte vaci din rasa bălţată românească din anul 2000 şi este foarte mândru de afacerea lui, pe care a făcut-o după model elveţian. "Cu două vaci am început şi în zilele astea am 115 bucăţi din care 50 vaci mulgătoare şi restul juninci şi viţei. La rasa asta avem carne şi lapte, şi am putut să jung şi la lapte o medie de 25 de litri. Am văzut că şi chinezilor le-a plăcut rasa" Zoltan Muller, fermier.
Ca să se convingă de buna starea a animalelor, chinezii s-au plimbat prin mai multe ferme din judeţele Covasna, Harghita şi Braşov şi au cerut informaţii suplimentare şi de la direcţiile sanitar veterinare. "S-a verificat modul în care serviciile veterinare româneşti ştiu să gestioneze problematica legată de identificare a animalelor, de supraveghere a stării de sănătate, capacitatea de analiză a laboratoarelor noastre", Dorin Enache - directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov.
Potrivit specialiştilor, România are o şansă uriaşă de a deveni a 4-a ţară a Uniunii Europene care exportă animale vii în China. Rasa bălţată românească s-a format în nord-estul ţarii, în Transilvania şi Banat, în urma unui îndelung proces de încrucişare, început în anul 1860.