Iohannis nu-și iubește țara, noi guvernăm cu bună credință și bun simț!

Data actualizării: Data publicării:
Andreea Nicolae
Andreea Nicolae
Jurnalistă Digi24.ro
Iohannis Dancila guvern Cotroceni presidency.ro

Deranjați de ieșirea din expectativă a președintelui Klaus Iohannis și de insistența acestuia în a pune lupa pe erorile Guvernului PSD-ALDE, cerând demisia Vioricăi Dăncilă, social-democrații își dovedesc pe zi ce trece furia și neputința. Încolțiți de cifrele reale din economie, de sindicatele tot mai vocale și de un președinte ce pare să fi realizat în sfârșit ce a însemnat să mai dea „o șansă” PSD, reprezentanții coaliției la putere răspund și atacă haotic. Și, inevitabil, se încurcă. Ba în explicații, ba în promisiuni, ba în neadevăruri.

Iohannis Dancila guvern Cotroceni presidency.ro
Sursă foto: presidency.ro

După ce Iohannis a cerut, pentru a doua oară, demisia premierului Viorica Dăncilă, invocând de data aceasta tocmai cifrele publicate de Ministerul de Finanțe, social-democrații au sărit ca arși.

A prezentat o listă de minciuni”, a susținut, la cald, liderul PSD, Liviu Dragnea, adăugând că președintele se implică politic, depășindu-și atribuțiile constituționale, fapt ce va atrage „consecințe”. Odată semnalul dat, atacul a fost continuat de eșaloanele doi și trei din partid. „Este incredibil cum mistifică realitatea domnul președinte”, a arătat primarul Capitalei, Gabriela Firea, explicându-ne apoi cum ar trebui să ignorăm „petele negre din soare” invocate de Iohannis și să ne concentrăm pe „lumina soarelui pe care o vedem cu toții”. Cum era? „Iliescu apare, soarele răsare”, nu?

Și europarlamentarii PSD s-au activat, începând cu cea care a preluat locul lăsat liber de Viorica Dăncilă: Gabriela Zoană. Aceasta a explicat tăios cum, cerând demisia premierului, președintele „riscă destabilizarea politică a țării cu consecințe grave pe plan extern”. Deci, dacă șeful statului este îngrijorat de derapajele din economie, vor fi „consecințe grave pe plan extern”, dar când avem episoade în serie de genul OUG 13, modificarea legilor Justiției, trei Guverne în termen de un an, mutarea ambasadei la Ierusalim, etc., nu mai sunt.

A urmat eurodeputatul PSD Răzvan Popa, care l-a acuzat pe Iohannis de dezinformare și de intrare în campania electorală. „Prezentarea unor date incorecte sau scoase din context poate afecta încrederea potențialilor investitori”, a arătat, apăsat, social-democratul. Bine că nu a afectat încrederea potențialilor investitori tot hocus-pocus-ul fiscal făcut de Guvernele PSD-ALDE în ultimele 16 luni.

Pentru a compensa, probabil, ușoara întârziere în reacție, eurodeputatul PSD Emilian Pavel a plusat și mai mult: „Cine nici nu știe, nici nu face, îi învață pe ceilalți ce ar trebui făcut și cum ar trebui să conducă. Aceasta este definiția domnului Klaus Iohannis în acest moment. Un incompetent fără proiect, fără idei și fără nimic de oferit românilor în afară de platitudini și minciuni. Klaus Iohannis este un mare pericol pentru români și pentru România. Un om care manipulează date, un om care pare că vrea să alunge românii din România, este ca un nebun care strigă că barca se scufundă când de fapt, în realitate, vântul tocmai a început să sufle și barca se mișcă, alături de toți oamenii din ea, în direcția bună. Din acest motiv Klaus Iohannis trebuie să plece!”. A se observa că și Emilian Pavel, eurodeputat care s-a remarcat de când este la Bruxelles doar prin angajarea la Palatul European a unor firme de consultanță conduse de liderii PSD din județ, ignoră de unde provin cifrele invocate de Klaus Iohannis.

Și, așa, treptat, ajungem la o altă acuzație, transmisă de data aceasta nu printr-un comunicat de presă, ci spusă răspicat, marți seara, în studioul televiziunii lui Dan Voiculescu: Klaus Iohannis nu-și iubește țara! Iar ca „dovadă”, autorul a arătat că președintele s-a referit la cifrele pentru trimestrul I și a ignorat situația din aprilie 2018, când lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Nu a explicat, însă, respectabilul politician cum ar fi putut președintele să invoce execuția bugetară pe primele patru luni ale anului, când Ministerul de Finanțe de abia a făcut publice (pe 27 aprilie) datele pentru perioada ianuarie-martie, iar cifrele pentru aprilie au fost furnizate doar în Kiseleff. Ca să avem tabloul complet să vedem și cine a tras „concluzia” neiubirii de țară: Varujan Vosganian, senator și vicepreședinte ALDE, fost ministru al Economiei, acuzat de DIICOT de „complot și subminarea economiei naționale” și salvat, de două ori, de colegii din Senat de urmărire penală.

Credeți că mai rău de atât nu se poate? Carmen Dan, ministrul de care râde tot Ministerul de Interne în urma episodului „Microfonul”, a ieșit să pună punctul pe „i”: „PSD este un partid puternic condus de Liviu Dragnea, un om care preferă să nu jignească, să nu mintă, dar care este determinat să pună în practică prin guvernul condus de Viorica Dăncilă un program de guvernare bine pus la punct. Viorica Dăncilă este o doamnă care a transmis de fiecare dată mesaje de echilibru din dorința de a exista măcar decență instituțională în ceea ce privește comunicarea dintre Palatul Victoria și Palatul Cotroceni. Atât președintele Camerei Deputaților, cât și premierul țării, au ieșiri publice în care comunică lucuri importante și adevărate! Ghinion, domnule președinte Iohannis, noi insistăm să guvernăm cu bună credință și bun simț!”.

Și, acum, să vedem doar cel mai recent exemplu de guvernare PSD-ALDE cu bună credință: situația din sănătate. La capătul mai multor runde de întâlniri și negocieri, ultima dintre ele de peste 11 ore, ministrul Muncii a anunțat că va fi modificată Legea salarizării unitare, după ce 7.000 de angajați din sistemul de sănătate au plecat cu mai puțini bani acasă în loc să ajungă la sumele acelea fabuloase care au fost vânturate în spațiul public aproape un an de zile. Și să facem și un tur rapid prin cotloanele memoriei:

- „Este o lege care va face istorie. Am ascutat cu atenţie toată campania mincinoasă care a intenţionat să denatureze sensul şi conţinutul legii. Este pentru prima dată când o lege care măreşte veniturile românilor este prezentată ca şi cum este un lucru rău şi că, deşi salariile cresc, de fapt ele scad”, Liviu Dragnea, 7 iunie 2017.

- „Nici un angajat din sănătate nu are scăderi de venituri față de decembrie 2016, când am preluat guvernarea (...). Regulamentul de sporuri trebuie revizuit, legea salarizării nu se modifică!”, Lia Olguța Vasilescu, 18 aprilie 2018.

Altfel, înțelegerea la care Guvernul a ajuns, marți, sub amenințarea grevei generale, cu sindicatele din Sănătate riscă să deschidă cutia Pandorei. Odată acceptat public faptul că, la presiunea sindicaliștilor, Legea salarizării unitare poate fi iar modificată, iar regula plafonării sporurilor poate suferi derogări, ne putem aștepta ca și alți bugetari să înceapă să bată la porțile Ministerului Muncii. Mai ales că ceea ce spunea Lia Olguța Vasilescu în urmă cu aproape o lună - „Toată lumea se compară cu medicii acum. Toată lumea vrea să crească la nivelul de salarizare al medicilor. Toată lumea vrea să crească direct pe grila din 2022. Bugetul de stat nu îşi permite aceste creşteri. (...) Pot să fie 7.000 de greve. Este acelaşi lucru. Nu sunt bani mai mulţi” - a fost demontat chiar de Lia Olguța Vasilescu.

Apropo, pentru cine vrea să țină socoteala, Legea salarizării unitare, intrată în vigoare la 1 iulie 2017, a fost deja modificată de trei ori, prin OUG 91/2017, prin legea de aprobare a OUG 91/2017 și prin legea de aprobare a OUG 00/2017. Urmează a patra modificare, a cincea și cine știe câte altele.

Partenerii noștri