CTP, despre pensionări la 40 de ani: Se trag din vechile recompense pentru Frăția Organelor ca să țină cetățenii sub bocanc

Data actualizării: Data publicării:
Cristian Tudor Popescu ăn studioul emisiunii „Cap limpede”
Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre pensionările la 40 și ceva de ani din unele instituții din România. Foto: Captură TV Digi24

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre pensionările la 40 și ceva de ani din unele instituții din România. „Fac parte dintr-o rasă superioară. Frăția Organelor, rasa asta superioară din România”, spune gazetarul, referindu-se la cei care beneficiază de acest privilegiu – polițiști, jandarmi, procurori. Aceste pensionări își au rădăcinile în regimul dictatorial de dinainte de 1989, spune CTP, „pentru că sunt recompensa sistemului pentru supravegherea și hăituirea cetățenilor de către aceste organe. Ăsta era rolul lor în dictatură”. Acum e vorba de „indiferență față de soarta cetățenilor, sunt nepăsători și chiar plini de dispreț. Asta e tot!”, concluzionează Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: Ce este Dosarul 10 August, închiderea acestui dosar? Mă rog, blocarea lui în momentul de față, de către, iarăși, niște judecători.

Ce să fie? „Ce-au căutat oamenii ăia acolo?”. I-au gazat, i-au bătut, păi, „ce au căutat acolo”? „Dă-i în mă-sa de prăpădiți!”. Acolo e vorba de șefi ai jandarmilor, jandarmi care sunt „frații noștri, din Frăția de Organe”. „Noi, ăștia cu roba, jandarmii cu bastoanele, polițiștii, noi facem o frăție!”, „noi suntem superiori, suntem o castă”. Cum să fie pedepsiți domnii Cucoș, Sindile, Chirică? Au avut vreo consecință pentru ce au făcut?

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24. Chiar am avut o curiozitate, să văd care este soarta acestor domni. Erau trei, care mi-au rămas în minte de atunci. Era domnul Sindile, domnul Cucoș și colonelul Paraschiv. Colonelul Paraschiv este în continuare colonelul Paraschiv, șef al brigăzii speciale de intervenție din cadrul Jandarmeriei. Este în continuare bine mersi pe funcție. Domnii Sindile și Cucoș, după ce au rămas șefi și s-au schimbat între ei la un moment dat, știți ce au făcut? S-au pensionat. Sunt tineri pensionari. Unul la 45 de ani, celălalt la 42 de ani.

Cristian Tudor Popescu: Fac parte dintr-o rasă superioară. Aceste pensionări la 40 și ceva de ani de care nu beneficiază decât cine? Frăția Organelor, rasa asta superioară din România. Adică polițiștii, procurorii, jandarmii, bănuiesc că și ăia din serviciile speciale. Ăștia beneficiază de așa ceva. N-am auzit să beneficieze de pensie la 45 de ani un medic neurochirurg care face și el, acolo, o meserie, cât de cât. Operează în mintea omului cu bisturiul. N-am auzit ca la medici să se dea la această vârstă pensionarea.

CTP: Aceste pensionări la 40 și ceva de ani, ca și pensiile speciale, de serviciu își au originea în sistemul dictatorial de dinainte de 1989

Aceste pensionări la 40 și ceva de ani, ca și pensiile speciale, de serviciu și așa mai departe, își au originea în sistemul dictatorial de dinainte de 1989, pentru că sunt recompensa sistemului pentru supravegherea și hăituirea cetățenilor de către aceste organe. Ăsta era rolul lor în dictatură.

Acum, hai să zicem că nu mai este hăituirea. Cu toate că mai este, iată ce s-a întâmplat cu cei 9 polițiști care l-au agresat groaznic pe acel cetățean. Acum este indiferența în locul acelei funcții represive pe care o aveau toți ăștia, și pentru care erau recompensați cu aceste pensii speciale, cu pensii la 40 și ceva de ani, și cu alte avantaje...

Vreți să discutăm de prețurile de prin bufetele diverselor instituții, de la SRI, de la MAI? Că numai despre Parlament s-a vorbit, cât costă o ciorbă și așa mai departe... Ia să vedem prin bufetele astea speciale ale organizațiilor de forță. Acolo să vedem ce prețuri sunt.

Au beneficiat de acest sistem separat, de recompense, pentru a ține cetățenii sub bocanc. Sau sub cizmă. Pentru că despre asta este vorba.

Iar acum, în cel mai bun caz, pentru că nu mai e nimeni să le ceară lucrul acesta, în țara asta totuși democratică, cât de cât, în care ne aflăm, atunci sunt indiferenți față de soarta cetățenilor, sunt nepăsători și chiar plini de dispreț. Asta e tot!

Partenerii noștri
Playtech
Lege pentru românii cu casa la curte: Vecinii pot cere demolarea și...
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret: „Sunt în stare de șoc!”
Pro FM
Jennifer Lopez, doar într-un body decoltat și strălucitor, din nou pe scenă după divorțul de Ben Affleck. În...
Film Now
Ellen Pompeo, pe străzile din LA, într-o zi obișnuită, când nu îmbracă uniforma medicală în serialul „Grey's...
Adevarul
Putea fi salvat adolescentul care a murit așteptând o ambulanța? Chirurg pediatru: „Nu mai e de competența...
Newsweek
200.000 de pensionari vor încasa 2 pensii, în luna decembrie. Casa de Pensii spune motivul.
Digi FM
Ce face acum Adrian Țuțu, primul câștigător "Românii au talent", la 13 ani de când lua premiul de 120.000 de...
Todd Haynes
Regizorul american Todd Haynes va fi preşedintele juriului Festivalului de Film de la Berlin 2025
Digi Animal World
Un pui de panda roşu a murit din cauza stresului provocat de focuri de artificii
Film Now
Glen Powell, după ce s-a zvonit că-i ia locul lui Tom Cruise în seria "Misiune Imposibilă": "Mama nu m-ar...
UTV
Celine Dion si Jennifer Lopez au stralucit pe scena show-ului aniversar Elie Saab in Arabia Saudita – 45 de...