Temperaturi surprinzător de ridicate de Crăciun. Cum va fi vremea în noaptea de Revelion
Sfârșitul de săptămână aduce temperaturi neașteptat de ridicate, astfel că de Crăciun am putea avea până la 13 grade în unele zone, potrivit prognozei ANM. Temperaturile vor scădea brusc, însă, iar de Anul Nou în mai toate regiunile țării vom avea vreme destul de rece. Meteorologii anunță temperaturi sub limita înghețului, mai ales în timpul nopților.
Banat
Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 4 grade, după care vremea se va răci, astfel încât în perioada 21 - 23 decembrie, mediile vor fi cuprinse între 0 și 2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 10...12 grade. Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 8 grade, spre 2...3 grade - în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va fi în scădere în primele nopți, spre -7...-6 grade, apoi de creștere spre 4...5 grade în nopțile din perioada 25 - 27 decembrie și din nou de scădere spre -4...-3 grade, la sfârșitul intervalului. Precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 - 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe și în 20 decembrie, precum și în intervalul 28 decembrie - 2 ianuarie.
Crișana
Vremea va fi normală termic în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 3 grade, după care va deveni rece în perioada 21 - 23 decembrie, când mediile vor fi cuprinse între -1 și 1 grad. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 10...11 grade. Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 6...8 grade, spre 1...2 grade - în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va fi în scădere în primele nopți, până în jurul a -8 grade, apoi de creștere spre 4...5 grade, în nopțile din perioada 25 - 27 decembrie și din nou de scădere spre -4 grade, la sfârșitul intervalului. Precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 - 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe în intervalul 28 decembrie - 2 ianuarie, precum și în 20 decembrie.
Transilvania
Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 1 grad, după care vremea se va răci, astfel încât în perioada 21 - 23 decembrie, mediile vor fi cuprinse între -4 și -2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 8...9 grade. Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 6 grade, până în jurul a 0 grade - în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va scădea sub pragul gerului, spre -12 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 1...2 grade în nopțile din perioada 25 - 28 decembrie și din nou de scădere spre -8...-6 grade, la sfârșitul intervalului. Precipitații în general slabe cantitativ, dar pe arii extinse se vor semnala în perioada 24 - 27 decembrie și cu caracter local în intervalul 28 decembrie - 2 ianuarie, precum și în 20 decembrie.
Maramureș
Vremea va fi normală termic în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 1 grad, după care va deveni rece în perioada 21 - 23 decembrie, când mediile vor tinde spre -3...-2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 7...8 grade. Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 4...5 grade, până în jurul a 0 grade - în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va scădea pană la pragul gerului, spre -11...-10 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 2...3 grade în nopțile din perioada 25 - 28 decembrie și din nou de scădere spre -6 grade, la sfârșitul intervalului. Precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 - 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe în intervalul 28 decembrie - 2 ianuarie, precum și în zilele de 20 și 23 decembrie.
Moldova
Intervalul va debuta cu vreme normală termic, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 2 grade, apoi va deveni rece în perioada 21 - 23 decembrie, când mediile vor tinde spre
-4...-2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește considerabil, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor se va situa în jurul a 8 grade. Începând din 28 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere treptată spre medii de -1...0 grade. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile nocturne, astfel media minimelor va scădea pană pragul de ger, spre -10 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 1...3 grade în nopțile din perioada 25 - 28 decembrie și din nou de scădere spre -6 grade până la sfârșitul intervalului. Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare după data de 24 decembrie.
Dobrogea
La începutul intervalului, valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale, cu maxime în jurul a 4 grade și minime de 1...2 grade. Apoi, vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va fi de -1...0 grade, iar a minimelor de -7...-6 grade. În intervalul 23-26 decembrie, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 12...13 grade, iar a minimelor până în jurul a 6 grade. După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne în jurul a 2 grade și nocturne de -2...-1 grad. Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și după data de 24 decembrie, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 27 decembrie - 1 ianuarie.
Muntenia
Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 5 grade, după care va deveni rece în perioada 21 - 23 decembrie, când mediile vor tinde spre 0 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește semnificativ, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 12 grade. Începând cu 28 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere treptată până la medii de 2...3 grade. Aceeași evoluție o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va scădea pană la -8 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 3...4 grade în nopțile din perioada 25 - 28 decembrie și din nou de scădere spre -4 grade, la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe cantitativ va fi în creștere după data de 25 decembrie.
Oltenia
În prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale, cu maxime în jurul a 5 grade și minime de 0...1 grad. Ulterior vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va tinde spre 0 grade, iar a minimelor spre -8...-7 grade. În intervalul 23-26 decembrie, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 10...11 grade, iar a minimelor până în jurul a 4 grade. După data de 27 decembrie,
temperatura aerului va avea tendința de scădere, spre medii ale valorilor diurne în jurul a 3 grade și nocturne de -4...-3 grade. Temporar vor fi precipitații, cu probabilitate mai mare în intervalul 24 decembrie - 1 ianuarie.
La munte
În prima zi a intervalului, media maximelor va fi în jurul a -6 grade, iar a minimelor de -7 grade. Apoi, vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va fi de -12 grade, iar a minimelor de -17 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 3...4 grade, iar a minimelor până în jurul a 0 grade. După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea din nou tendința de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne de -5...-4 grade și nocturne de -10...-9 grade. Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și după data de 23 decembrie, posibil mai importante cantitativ în intervalul 24-27 decembrie.
- Etichete:
- anm
- prognoza meteo
- vreme crăciun
- vreme revelion
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News