Meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Data publicării:
shutterstock_701234443
Foto: Shutterstock

Această săptămână vine cu temperaturi în scădere, dar și cu ploi, care vor reveni după 3 noiembrie, anunță meteorologii. Cum va fi vremea în următoarele zile, aflați din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 30 octombrie - 12 noiembrie.

shutterstock_701234443
Foto: Shutterstock

În Banat, scăderea valorilor termice va determina, la începutul săptămânii, o vreme rece pentru sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie. Cele mai mici temperaturi maxime vor fi în 31 octombrie, când media lor se va situa în jur de 9 grade, iar cele mai scăzute minime vor fi în diminețile de 31 octombrie și 1 noiembrie, cu o medie a acestora spre zero grade. Ulterior, vremea se va încălzi, iar în intervalul 2 — 7 noiembrie se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime de 15 — 17 grade și de 4 — 6 grade a celor minime. Apoi, vremea se va răci ușor și treptat, astfel încât, spre sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 11 — 12 grade, iar minimele se vor situa în jurul mediei regionale de 4 grade. Se vor semnala ploi în general slabe pe 30 octombrie și 3 noiembrie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, cel mai probabil în jurul datei de 7 noiembrie.

În Crișana, în primele trei zile, vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, astfel încât media regională a temperaturilor diurne va fi de 8 — 10 grade, iar minimele nocturne vor fi în scădere, de la 3 grade spre—1 grad. Ulterior, în intervalul 2 — 6 noiembrie, procesul de încălzire a vremii va determina revenirea la valori termice normale pentru începutul acestei luni, respectiv 13 — 15 grade ziua și 5 — 6 grade noaptea. În timpul celei de-a doua săptămâni, valorile termice diurne vor fi în ușoară scădere de la o zi la alta, astfel încât se va ajunge treptat la medii regionale de 11 grade pentru temperaturile maxime, însă nopțile vor avea un regim termic apropiat de cel de la sfârșitul primei săptămâni, respectiv 3 — 5 grade. Probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai mare pe 30 octombrie și în intervalele 2 — 4 noiembrie și 5 — 8 noiembrie.

În Transilvania, prima săptămână va debuta cu o vreme rece pentru această perioadă — media regională a valorilor maxime fiind de 5 — 7 grade, iar a celor minime de—4 până la zero grade, cea mai rece dimineață fiind pe 1 noiembrie. În intervalul 2 — 6 noiembrie, mediile termice diurne urmează să crească spre 12 — 13 grade, iar minimele nocturne se vor situa între 2 și 4 grade. Ulterior acestei încălziri vremea se va răci treptat, astfel încât, spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni sunt posibile medii ale maximelor termice de 9 grade și minime cuprinse între zero și 2 grade, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decadă a lunii noiembrie. Trecător, vor fi ploi slabe și local lapoviță, pe 30 octombrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 3 noiembrie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

În zona Maramureșului, în primele trei zile, vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, astfel încât media regională a temperaturilor diurne va fi de 5 — 7 grade, iar minimele nocturne vor fi în scădere, de la 2 grade, spre—2 grade. În intervalul 2 — 6 noiembrie, procesul de încălzire a vremii va determina revenirea la valori termice normale pentru începutul acestei luni, respectiv 12 — 14 grade ziua și 4 — 5 grade noaptea. În timpul celei de-a doua săptămâni, valorile termice diurne vor fi în ușoară scădere de la o zi la alta, astfel încât se va ajunge treptat la medii regionale de 10 grade pentru temperaturile maxime, însă nopțile vor avea un regim termic apropiat de cel de la sfârșitul primei săptămâni, respectiv 2 — 4 grade. Probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai mare pe 30 octombrie și în intervalele 2 — 4 noiembrie, 5 — 7 noiembrie și posibil 10 — 12 noiembrie.

În Moldova, prima săptămână va debuta cu o vreme rece pentru această perioadă, iar media regională a valorilor maxime va fi de 7 — 9 grade, iar a celor minime între—2 și zero grade, cu cea mai rece dimineață pe data de 1 noiembrie. În perioada 2 — 7 noiembrie, valorile termice vor crește de la o zi la alta, astfel încât mediile diurne vor atinge 12 — 13 grade, iar minimele nocturne se vor situa în jur de 3 grade. Ulterior, vremea se va răci treptat, urmând ca spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice să ajungă la 8 grade, iar cea a minimelor la 1 maxim 2 grade Celsius, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decadă a lunii noiembrie. Trecător, vor fi ploi slabe și local lapoviță, în prima zi a intervalului, după care va mai ploua în 3 noiembrie și cu o probabilitate destul de ridicată în unele zile ale intervalului 7 — 12 noiembrie.

În Dobrogea, procesul de răcire a vremii va continua la începutul primei săptămâni și, astfel, în zilele de 31 octombrie și 1 noiembrie se vor înregistra valori termice sub mediile multianuale, maxime în jur de 9 grade și minime de 1 — 2 grade. Vremea se va încălzi, apoi, în perioada 3 — 7 noiembrie, iar media temperaturilor maxime va urca la 14 — 15 grade, în timp ce minimele vor oscila între 6 și 8 grade. Spre sfârșitul intervalului de prognoză, vremea se va răci ușor și treptat, media temperaturilor maxime fiind de 10 — 11 grade, iar minimele se vor situa în jur de 5 grade. Ploi slabe vor fi posibile în jurul datei de 3 noiembrie și cu o probabilitate de apariție în creștere după data de 7 noiembrie.

În Muntenia, răcirea vremii se va resimți în primele două zile, când la nivelul regiunii maximele vor scădea la numai 8 grade și îndeosebi în dimineața zilei de 1 noiembrie vor fi minime preponderent negative, media acestora urmând a fi în jur de—2 grade. După acest interval, vremea se va încălzi treptat și, astfel, media maximelor va ajunge la 14 — 16 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 5 grade, aceste temperaturi urmând să caracterizeze o vreme ușor mai caldă decât în mod normal pentru perioada 3 — 7 noiembrie. La finalul intervalului, cel mai probabil după 8 noiembrie, vremea se va răci din nou până la o medie a valorilor maxime de 10 — 12 grade și în jur de 3 grade a valorilor minime. Ploi slabe vor fi posibile în jurul datei de 3 noiembrie. În a doua săptămână de prognoză, probabilitatea pentru ploaie va fi în creștere, mai ales după data de 7 noiembrie.

În Oltenia, procesul de răcire va continua la începutul săptămânii, vremea devenind rece pentru sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie. Cele mai mici temperaturi maxime vor fi în 31 octombrie, când media va fi în jur de 8 grade, iar cele mai scăzute minime vor fi diminețile de 1 și 2 noiembrie, cu o medie a acestora de la—1 la zero grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi, iar în perioada 3 — 7 noiembrie se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime de 15 — 16 grade și de 4 — 5 grade a celor minime. Apoi, vremea se va răci ușor și treptat, astfel că, spre sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 10 — 11 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 3 grade. În prima săptămână de prognoză, condițiile pentru ploi slabe vor fi foarte reduse, însă în a doua săptămână, cel mai probabil în jurul datei de 9 noiembrie, probabilitatea pentru ploaie va fi mai ridicată.

La munte, în intervalul 30 octombrie — 2 noiembrie, vremea va fi rece. Media temperaturilor minime va scădea spre—9 grade, iar maximele termice se vor menține 
preponderent negative, cu o medie cuprinsă între—4 și—1 grad. Ulterior, încălzirea vremii va aduce regimul termic în jurul celui normal, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 4 — 6 grade și minime termice ce se vor încadra, în medie, între—2 și 1 grad. În primele două zile, local și temporar, va ninge în cea mai mare parte a zonei. Ulterior probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mai ridicată în jurul datei de 3 noiembrie și după data de 6 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Femeia după chipul căreia a fost creată Statuia Libertății. Cum arăta muza celui mai cunoscut simbol al...
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Richard Gere, dezvăluiri despre mutarea în Spania: „Soția mea mi-a dat șapte ani în SUA!” Alejandra e mai...
Adevarul
Cresc impozitele pe venituri din activități independente în 2025. Când se declară și cum se raportează
Newsweek
570 lei în plus la pensie timp de 6 luni pentru anumiți pensionari. Cum intri în posesia banilor?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
MDdjODk2OTI3ZmZkMTY0MjhiMjA3MzgzMWM1YmEyNg==.thumb
POLITICO: România a fost considerată mult timp un aliat de încredere al NATO. Acest lucru s-ar putea schimba...
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
Nicole Kidman, „desființată” de fani după ce a vorbit despre imaginea virală surprinsă după divorțul de Tom...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...