Un hamburger creat din celule stem de la o vacă va fi servit în Londra
Data publicării:
Burgerul a fost realizat folosind celule extrase din gâtul unei vaci de crescătorie. Tehnicile folosite pentru această procedură sunt similare celor utilizate în crearea artificială de organe. Celulele stem au proprietatea unică de a se putea transforma într-o multitudine de altfel de celule incluzând celulele musculare de care este nevoie pentru a crea carnea din hamburger.
Echipa condusă de dr. Post a folosit zeci de miliarde de celule musculare pentru a crea 20.000 de straturi subțiri de țesut muscular, echivalentul unui hamburger. Deși acest burger crescut in vitro nu conține niciun pic de grăsime, dr. Post asigură revista New York Times că are un gust destul de bun.
Realizarea cărnii este însă doar jumătate din provocare. Pe viitor, Mark Post speculează că prețul producerii cărnii in vitro va scădea considerabil, dar recunoaște în același timp dificultatea sporită a industrializării procesului de producție în masă.
Iar dimensiunea științifică nu pare să îl îngrijoreze la fel de tare ca cea culturală. Societatea este foarte ușor de convins că hamburgerii crescuți în laborator sunt foarte buni de mâncat.