La Medgidia, mulţi curioşi au poftit la ghiroşul cu carne sau la plăcinta cu ghiudem, făcute de doamna Ghiulşem, o tătăroaică neaoşă.
„Cocă bucăţele mici, carne tocată amestecată cu ceapă, se fierb în apă cu sare, se strecoară, se dau prin margarină sau unt, se servesc cu usturoi, cu iaurt şi cu boia iute”, își explică o gospodină rețeta.
Un alt desert îmbină perfect năutul şi arpacaşul cu smochinele, caisele uscate şi stafidele.
La Braşov, în schimb, s-au mâncat pe săturate zacuscă, murături şi dulceaţă de ceapă roşie sau de ardei iute.
Mulţi vizitatori nici nu ştiau că asemenea bunătăţi există.
Un borcan de gem sau dulceaţă de vişine, mure, zmeură, prune cu nuci, pere de toamnă sau gutui a costat la expoziţie 12 lei, iar unul de compot, 9 lei.