FOTO: Facebook
Fructele și legumele au un rol important în alimentație datorită valorii lor nutritive. Ele conțin numeroase vitamine care întăresc sistemul imunitar, previn boli sau chiar ajută la vindecarea lor. Este indicat ca acestea să fie consumate cât mai des.
Pentru a preveni alterarea lor, modul de depozitare joacă un rol important. De asemenea, depozitarea corectă ne poate ajuta să nu mai facem risipă, dimpotrivă putem chiar salva bani
Foarte bine de știut e că nectarinele și perele se țin la temperatura camerei pentru a fi mai dulci, la fel și citricele cu ananasul și avocado cu kiwi, potrivit The Huffington Post.
Bananele se țin tot la temperatura camerei, dar într-un bol separat, departe de alte fructe.
Alte sfaturi de care putem ține cont când depozităm fructele și legumele sunt să ținem următoarele alimente împreună:
Usturoiul cu ceapa. Se țin în locuri întunecate și reci.
Castravetele cu ardeiul gras. Se țin în frigider, departe de alte legume sau fructe.
Merele cu cireșele. Se depozitează în frigider.
Kiwi cu avocado. Se țin la temperatura camerei până se coc, după care se păstrează la frigider.
Roșiile cu prunele. În frigider trebuie depozitate, dar înainte de consum se lasă o perioadă la temperatura camerei pentru un gust mai intens.
Morcovii cu țelina. Se păstrează în frigider.
Conopida cu broccoli. Se țin împreună în frigider.
Mazărea cu porumbul. Se depozitează în frigider, dar nu e indicat să le ținem mai mult de două săptămâni, altfel își pierd din aromă.
Trebuie de asemenea să evităm să ținem merele cu pepenii împreună, ceapa cu cartofii sau bananele cu orice altceva.