Reţete de detoxifiere pentru noul an

Data publicării:
detoxi

După mesele copioase de sărbători, e vremea curelor de detoxifiere. Iată ce recomandări are un chef celebru, Daniel Napoletano.

Meniurile pregătite de chef Daniel Napoletano sunt foarte potrivite pentru cei care vor să elimine toxinele după mesele grele de sărbători.

Daniel Napoletano, chef: „Începem cu o salată de avocado pe care o numesc un cosuleţ de avocado.”

Acesta este, de fapt, un cocktail apetisant de legume şi fructe care aduce organismului vitaminele de care are nevoie o persoană pentru a fi sănătoasă şi dinamică.

Daniel Napoletano, chef: „Păstârnac, o parte din praz, o parte din ardeiul capia, zucchini şi vânăta, care este nelipsită în ingredientele mele plăcute, şi avem şi andivele care vor fi un deliciu pentru toată lumea.”

Salata de fructe şi legume, odată asezonată cu curcuma, va fi completată cu cinci tipuri de fructe de mare înăbuşite câteva minute în apă. Apoi se toarnă zeamă de lămâie şi ulei de măsline.

Daniel Napoletano, chef: „Am împreunat un matrimonio de avocado cu fructele de mare. Fructele de mare sunt de asemenea pregătite ca salată rece, sunt trase în dressing de lămâie cu ulei de măsline, pătrunjel si usturoi, doar presat.”

O supă mai puţin obişnuită în România este aşa numita "supă a pescarului", o reţetă a la chef Napoletano, bazată pe mai multe sortimente de fructe de mare şi peşte. E o supă care merge de minune cu crutoane, spune chef Napoletano.

Daniel Napoletano, chef: „Vom asimila toate ingredientele de la fructele de mare şi vom dori să avem o cremozitate! Asta este important! Cremozitatea o vom face din curcuma roşii blenduite, ulei de măsline ce îl vom adăuga ulterior, puţin peperoncino să fie puţin picantă! La final, vom introduce grand cucina care va aduce cremozitatea fără să fie la foc.”

Felul principal propus de chef Daniel Napoletano este un peşte cu carne slabă. O altă reţetă ideală pentru detoxifiere.

Daniel Napoletano, chef: „Peştele înăbuşit în sos de curcuma, ulei de măsline, lămâie şi acestea vor fi înăbuşite aldente împreună, asezonat cu creveţii care vin înăbuşiţi în tigaie cu dorada.”

E un preparat foarte uşor de digerat.

Daniel Napoletano, chef: „Este o doradă înăbuşită cu ulei de măsline, vin, lămâie, înăuntru este împănată cu creveţi!”

Chef Napoletano recomandă ca astfel de cure de detoxifere să fie făcute cu regularitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Liviu Dragnea, “trădarea” supremă față de PSD: “Presă plătită îl apără pe Ciolacu în cazul Nordis!”
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
shoturi alcool
Cinci turiști au murit în Laos, după ce băut „shot-uri” primite gratuit. Avertisment printre călători, în...
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...