Reţete de detoxifiere pentru noul an

Data publicării:
detoxi

După mesele copioase de sărbători, e vremea curelor de detoxifiere. Iată ce recomandări are un chef celebru, Daniel Napoletano.

Meniurile pregătite de chef Daniel Napoletano sunt foarte potrivite pentru cei care vor să elimine toxinele după mesele grele de sărbători.

Daniel Napoletano, chef: „Începem cu o salată de avocado pe care o numesc un cosuleţ de avocado.”

Acesta este, de fapt, un cocktail apetisant de legume şi fructe care aduce organismului vitaminele de care are nevoie o persoană pentru a fi sănătoasă şi dinamică.

Daniel Napoletano, chef: „Păstârnac, o parte din praz, o parte din ardeiul capia, zucchini şi vânăta, care este nelipsită în ingredientele mele plăcute, şi avem şi andivele care vor fi un deliciu pentru toată lumea.”

Salata de fructe şi legume, odată asezonată cu curcuma, va fi completată cu cinci tipuri de fructe de mare înăbuşite câteva minute în apă. Apoi se toarnă zeamă de lămâie şi ulei de măsline.

Daniel Napoletano, chef: „Am împreunat un matrimonio de avocado cu fructele de mare. Fructele de mare sunt de asemenea pregătite ca salată rece, sunt trase în dressing de lămâie cu ulei de măsline, pătrunjel si usturoi, doar presat.”

O supă mai puţin obişnuită în România este aşa numita "supă a pescarului", o reţetă a la chef Napoletano, bazată pe mai multe sortimente de fructe de mare şi peşte. E o supă care merge de minune cu crutoane, spune chef Napoletano.

Daniel Napoletano, chef: „Vom asimila toate ingredientele de la fructele de mare şi vom dori să avem o cremozitate! Asta este important! Cremozitatea o vom face din curcuma roşii blenduite, ulei de măsline ce îl vom adăuga ulterior, puţin peperoncino să fie puţin picantă! La final, vom introduce grand cucina care va aduce cremozitatea fără să fie la foc.”

Felul principal propus de chef Daniel Napoletano este un peşte cu carne slabă. O altă reţetă ideală pentru detoxifiere.

Daniel Napoletano, chef: „Peştele înăbuşit în sos de curcuma, ulei de măsline, lămâie şi acestea vor fi înăbuşite aldente împreună, asezonat cu creveţii care vin înăbuşiţi în tigaie cu dorada.”

E un preparat foarte uşor de digerat.

Daniel Napoletano, chef: „Este o doradă înăbuşită cu ulei de măsline, vin, lămâie, înăuntru este împănată cu creveţi!”

Chef Napoletano recomandă ca astfel de cure de detoxifere să fie făcute cu regularitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cuplul Ceaușescu, doi bătrânei la „Ia-mă, nene” și pachetul misterios plasat în portbagajul mașinii luate...
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Cu ce precizie iau pensia, în 2025, românii care au muncit în Germania? Haos cu pensiile în România
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată la 44 de ani fiul tatuat al lui Michael Douglas, care-i seamănă leit. De ce a făcut Cameron șapte...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...