De la cârnaţi, sarmale şi salata boeuf, la bucăţi de morcov, suc de portocale şi salata de fructe, drumul este foarte scurt când ficatul te împinge de la spate. Cine nu a fost chiar cumpătat la mesele de Crăciun şi Revelion simte acum nevoia să dea iama într-o grădină.
Cristian Bondor – manager: „Cei care au mâncat prea mult de sărbători acum vin să bea sucuri naturale. În special cele bazate pe citrice care ne ajută la dizolvarea grăsimilor, cred că în perioada asta a fost abundenţă de grăsimi pentru toată lumea. Avem tot ce înseamnă citrice.”
Alţii merg pe varianta mâncărurilor uşoare şi aleg din piaţă zarzavaturi şi brânzeturi.
Mulţi preferă însă, în continuare, shaormeriile şi fast food-urile. Şi nu sunt puţini cei care recunosc că au avut mese îmbelşugate de sărbători şi nu s-au simţit prea bine.
„E senzaţia aia de saţietate. Abia te poţi mişca”.
„La sărbători obişnuim să mâncăm mai mult decât avem nevoie”.
„Am avut o stare de saturaţie şi chiar nu puteam să mai mănânc”.
Cristian Mărgărit - consultant în nutriţie şi fitness: „Încercăm să mâncăm mai mult crud, deci fără arsură, fără grăsimi. Deci, fibre, proteine uşor de digerat, cum ar fi un pui, un peşte. Şi cam atât până când măcar greutatea şi tranzitul intestinal revin la valorile dinaintea sărbătorilor.”
Nici dietele sau curele cu sucuri pentru detoxifiere nu trebuie să dureze mai mult de câteva zile, spun medicii.