În luna octombrie a anuluin trecut, casa de avocatură Albu Morar a lansat o divizie specială E-Crimes destinată cazurilor de infracţiuni cibernetice, cazuri care au devenit tot mai întâlnite în ultimii ani.
Astfel, într-un interviu exclusiv pentru echipa Legile Afacerilor, Gabriel Albu, Managing Partner și Mihai Lemnaru, Partener, au vorbit despre care sunt cele mai cunoscute infracțiuni cibernetice și cât de semnificativ poate fi prejudiciul pentru o companie care se confruntă cu o astfel de situație.
„A crescut semnificativ cazuistica de infracționalitate informatică. Să ne gândim la ce diferențe sunt între prezent și în urmă cu 10 ani, spre exemplu. Câte plăți făceam acum 10 ani pe suport de hârtie și mergeam la ghișeul băncii și câte se mai fac astăzi în aceeași manieră?! Atunci, dacă aveam arhive mari, aveam o cameră mare cu multe bibliorafturi. Acum avem servere, hard disk-uri și cloud-uri. În esență, foarte mult din viața noastră s-a mutat în online. Iar la fel au făcut și infractorii.”, susține Gabriel Albu, Managing Partner Albu Morar.
„E-crimes, după cum îi zice și numele, reprezintă un fenomen infracțional care se desfășoară în mediul online. Sunt diferite modalități de săvârșire a unor infracțiuni cu scopul de obținere, în mod ilegal, a unor sume de bani. Având în vedere că banii noștri se află acum mai degrabă sub formă scriptică, nu cash, este evident că și infractorii s-au adaptat.”, a declarat Mihai Lemnaru, Partener Albu Morar.
Interviul complet îl puteți urmări aici:
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Articol susținut de Legal Marketing