În marile oraşe, mii de oameni au ieşit în stradă, sâmbătă, şi au cerut plecarea întregului Executiv, despre care spun că nu mai poate fi credibil, după ce a vrut să modifice Codul Penal.
Peste 3.000 de oameni s-au strâns în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în cea de-a 12-a seară consecutivă de proteste. În mijlocul pieţei, manifestanţii au improvizat o scenă, de pe care orice doritor a putut să se adreseze mulţimii.
Tânăr: Mă nemulţumeşte faptul că o gramadă de politicieni corupţi dau legi în ţara asta pentru a scăpa.
Chiar dacă Ordonanța 13 a fost abrogată și ministrul Justiției și-a dat demisia, protestatarii spun că nu vor ceda până când România va avea un alt guvern.
Protestatară: Este un guvern care nu mai este credibil. nu mai avem încredere că nu se întâmplă ceva fără ştirea noastră. Trebuie să plece.
După ce au terminat tradiţionalul marş prin centrul oraşului, manifestanţii au intonat imnul şi au aprins lanternele telefoanelor mobile.
Protestele nu s-au oprit nici la Sibiu. 1.200 de oameni s-au strâns în Piaţa Mare, iar apoi au mărşăluit pe străzi.
1.500 de oameni au ieşit în stradă la Braşov. Ei spuneau că nu mai vor politicieni pentru care să primeze interesele proprii, în loc de cele ale electoratului.
400 de oameni au fluturat steaguri şi au scandat lozinci împotriva guvernanţilor şi la Timişoara.
Protestatar: Guvernanţii de acum să îşi dea demisia. Să vină alţii mai buni, pe bază de concurs, pe bază de merit, nu pe nepotism, mită, şpagă şi alte beneficii sociale.
La Constanţa, 300 de oameni au protestat în faţa Prefecturii, la -10 grade. Prin urmare, şi-au adaptat mesajele.
Protestatar: Dacă va fi să fiu ultimul care pleacă de aici așa va fi. Rezist până la capăt, pentru că d-asta am ieșit de 12 zile. Vin copiii și nepoții și o să mă tragă peste 10 ani de mânecă: cum scriem istoria?
Proteste însemnate au fost şi la Oradea, Galaţi, Craiova şi Iaşi.