Regizorul Wes Anderson are un stil uşor de recunoscut pe marele ecran. El a mai fost nominalizat la categoria „Cel mai bun scenariu original” în trecut, de două ori, dar „Grand Budapest Hotel” este cel mai mare succes al său de până acum.
„Dintre filmele nominalizate la cel mai bun film, preferatul meu este de departe Grand Budapest Hotel. O spun categoric pentru că l-am văzut acum foarte mult timp și a rămas cu mine, deci a trecut și testul timpului”, spune Dragoș Marin, critic de film.
„Umorul foarte important, de diverse nuanțe, de la negru până la tandru, de la tristețe până la horror, râs în hohote”, spune criticul de film Cristian Tudor Popescu.
Nominalizarea lui Wes Anderson la Premiile Oscar de anul acesta poate fi explicată prin subiectul abordat în "Grand Budapest Hotel". Este un film care surprinde ameninţarea nazistă, înainte de începerea celui de-al doilea război mondial.
„Nominalizarea lui Grand Budapest Hotel e foarte politică. Wes Anderson e un atipic şi un alien cumva în toată schema asta a Oscarurilor. De ce tocmai acum? Pentru că e un film cu al doilea război mondial, aşa, tangenţial, e cu nazişti şi pe acolo şi cumva cei care votează la Academia Americană, foarte mulţi în vârstă, sunt atraşi de subiecte de-astea foarte bine clasate în nişte categorii”, spune Ileana Bîrsan, critic de film.
Digi24 şi DigiFilm difuzează în exclusivitate pentru România Gala Premiilor Oscar. Aflăm împreună cine sunt marii câştigatori duminică, 22 februarie, începând cu ora 2.00.