Satul Piscani se află la doar 11 kilometri de Filiaşi însă pare rupt de civilizaţie. Doar 22 de familii mai trăiesc aici. Cum nu există un drum care să lege cătunul de oraş, părinţii au obţinut dispensă să înfiinţeze în sat o şcoală pentru doar patru elevi: trei din ciclul primar şi unul de grădiniţă. Însă totul ar fi fost în zadar dacă nu ar fi găsit şi un profesor care să bată zilnic drumul până la Piscani.
Răzvan Hantea predă de trei ani la şcoala din localitate. Deşi are un salariu mic, din care mare parte se duce pe naveta zilnică, bărbatul a decis să predea în continuare aici pentru că s-a ataşat de copii.
Răzvan are 10 ani şi este în clasa a IV-a. Băiatul învaţă alături de colegii săi de vârste diferite în aceeaşi sală de curs de câţiva metri pătraţi.
„Dacă nu ar exista şcoala aici în sat, copiii mei ar trebui să îi duc undeva la rude, sau nu ştiu ce aş face cu ei. Ştiţi cum e, n-ai carte, n-ai parte”, spune Stelian Şchiopu, părintele unui elev.
„Este nevoie în continuare de acea şcoală să îşi desfăşoare cursurile în condiţii normale. Copiii să meargă în satul respectiv pentru că acolo au învăţat părinţii lor, acolo au învăţat bunicii lor şi de ce să nu înveţe şi ei?”, subliniază Ion Iana, reprezentantul Primăriei Brădeşti.
Primăria Brădeşti a început să asfalteze drumul care leagă satul Piscani de centrul comunei Brădeşti, dar lucrarea a fost oprită pentru că nu au mai venit bani de la Guvern. Autorităţile speră ca şcoala să aibă mai mulţi elevi după ce va fi finalizat drumul.