Șeful ANPC, Horia Constantinescu, face reclamă pe Facebook la Ferma Dacilor. A vizitat pensiunea în octombrie și e prieten cu patronul
Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor a făcut în luna octombrie o vizită la Ferma Dacilor și i-a făcut și reclamă pe pagina publică de Facebook. Spune că pe pagina lui că e prieten cu patronul, Cornel Dinicu, infractor în mediul interlop, de 31 de ani.
"Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați.
Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public.
Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani . Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee.
Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine.
Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume
Brânzeturile sunt producție proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse.
Această reclamă este în schimbul prieteniei, recunoașterii meritelor și faptului că prietenul meu pune România în farfurie.
PS am adaugat dulceata de… ROȘII!", a scris Horia Constantinescu pe Facebook.
Complexul turistic „Ferma Dacilor”, construit în zona Tohani în 2013, unde a avut loc, marți, un incendiu de proporții, îi aparține lui Cornel Dinicu.
El este cunoscut cu trecut infracțional, iar DNA a redeschis azi un dosar care îl are ca obiect.
„Ferma Dacilor”, o pensiune din Gura Vadului s-a făcut scrum, marți dimineața. Un copil și patru adulți au murit, iar alte 3 persoane sunt date dispărute și căutate de autorități. În momentul izbucnirii flăcărilor, în pensiune se aflau 26 persoane care din informațiile disponibile până acum au participat la o petrecere organizată de proprietar. 18 au reușit să se evacueze la timp. 2 persoane, un copil și un adult, au fost rănite. Clădirea nu avea autorizație de incendiu, iar în anul 2019 au fost făcute verificări, moment în care s-au gasit mai multe nereguli și s-au dat 6 avertismente. Autoritățile fac cercetări, un procuror se află acum la fața locului. De asemenea, Inspectoratului General al Poliției Române trimite o echipă de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, ca să sprijine ancheta.
ANPC a făcut măcel printre firmele de pe Valea Prahovei prin "Comandamentul de iarnă"
"În acest an, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) desfășoară acțiuni de control în zonele de vacanță de iarnă, din România, respectiv în Bucovina, Brașov, Sibiu, Maramureș, Valea Prahovei, Băile Felix și Băile Herculane, în cadrul structurii special create, în mod tradițional - “Comandament de iarnă 2023”.
Începând cu 5 decembrie 2023 și până pe 10 ianuarie 2024, ANPC va monitoriza permanent aceste zone predilecte pentru turiști în acest sezon, pentru ca vacanța acestora să se desfășoare în cele mai bune coondiții, conform prevederilor legale în vigoare", scrie într-un comunicat Autoritatea condusă de Horia Constantinescu.
Ea continuă: Activitatea Comandamentului, până pe 19 decembrie 2023, a vizat 1.273 de operatori economici care își desfășoară activitatea în toate zonele menționate.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate următoarele sancțiuni:
- 1.350 amenzi contravenționale în valoare totală de circa 7,7 milioane lei
- 587 avertismente
- oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de aproximativ 375.000 lei
- oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, pentru 121 de operatori economici.
- Pentru unii dintre operatorii economici a căror prestare a serviciilor a fost oprită temporar, a fost propusă închiderea unității, pe diferite intervale de timp, sau chiar închiderea definitivă a locației.