Ministerul Educației pregătește următoarele generații de profesori pentru a utiliza inteligența artificială în procesul educațional

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
articol ai munca
sursa: colaj foto / gettyimages.com

Marea majoritatea a profesorilor, la nivel mondial, sunt de părere că inteligența artificială trebuie să facă parte din procesul educațional.

Un roboțel antrenat să le răspundă studenților, de exemplu, poate formula un răspuns în mai puțin de 3 secunde. Dar, pentru ca acest viitor să devină realitate, este nevoie de investiții. Ministerul Educației spune că actualele generații de profesori se pregătesc deja pentru această revoluție.

„Inteligența Artificială ajută în educație, în primul rând prin personalizarea educației. Putem să adecvăm mult mai ușor și exercițiile și lecțiile, dar pentru asta trebuie ca atât cadrele didactice cât și managementul școlilor să fie familiarizate cu tehnologia”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca.

Cei mai mulți dintre tinerii și adulții care se află acum în școală sau în piața muncii nu s-au pregătit în școală pentru a folosi instrumente de inteligență artificială deși și-ar fi dorit.

Ministerul Educației antrenează deja profesorii, iar specialiștii celor mai mari companii de tehnologie se reunesc în România, în cadrul celei mai mari conferințe dedicate inteligenței artificiale din sud-estul Europei.