UPDATE Accident feroviar în Teleorman. Planul Roșu de Intervenție a fost activat din cauza numărului mare de călători VIDEO

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
accident tren

Două vagoane de tren au deraiat marţi în Drăgăneşti de Vede, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie, informează ISU Teleorman.

UPDATE: din primele informații, nu sunt victime. O persoană a avut un atac de panică și a fost transportată de SMURD la spitalul din Alexandria. Călătorii din trenul IR 1596 vor fi preluați de trenul R 9006 spre București Nord.


"Accident feroviar produs pe ruta Craiova-Bucureşti; 2 vagoane din 3 ale trenului IR 1596 au deraiat. Potrivit informaţiilor preliminare, vagoanele nu sunt răsturnate. Având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul judeţului Teleorman a fost activat Planul Roşu de Intervenţie", informează ISU Teleorman.

La faţa locului vor interveni o maşină de stingere, un echipaj de descarcerare, nouă echipaje SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple şi două ambulanţe.

Video de la fața locului.

Anunțul CFR Călători

 „Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este oprită la această oră pe relația Roșiori – Atârnați, firul II, din cauza deraierii a două vagoane din compunerea trenului IR 1596.

Trenul 1596, care circulă în relația Craiova – București Nord, a plecat din stația Roșiori la ora 16:14, iar la ora 16:24 mecanicul a anunțat telefonic dispeceratul de circulație faptul că, în zona semnalului de intrare în stația Atârnați, pe firul II, au deraiat ultimele două vagoane din compunere garniturii.

Din primele informații, în tren sunt circa 200 de călători, iar echipele de intervenție ale SRCF Craiova urmează să ajungă la fața locului" anunță CFR Călători.