Trump ironizează sursele de energie regenerabilă: Dacă Germania s-ar fi bazat pe vânt și soare, n-ar fi fost o putere industrială

Alexandru Gologan Data publicării:
trump miting florida
sursa: profimediaimages.ro/

La un miting de campanie în Florida, candidatul republican Donald Trump, a minimalizat rolul energiei regenerabile și a făcut o aluzie ironică la Germania pe această temă de discuție.

Campania electorală se apropie de final, însă Donald Trump nu renunță la visul său de a obține un nou mandat de preşedinte al SUA, relatează Der Spiegel. Candidatul republican încearcă să acapareze simpatia publicului în orice fel.

„Germanii instalau turbine eoliene peste tot, iar vântul nu prea bătea. Iar dacă ar fi continuat aşa, Germania ar fi acum falită. În ceea ce privește energia solară, câmpurile fotovoltaice oferă o imagine urâtă: numai oţel, sticlă şi cabluri. Cu așa ceva, nu poți susține o industrie când vântul nu bate și soarele nu strălucește", a declarat Trump.

Omul de afaceri în vârstă de 78 de ani a susținut fără argumente că acesta este unul din motivele cele mai importante pentru care Angela Merkel a pierdut în 2021 conducerea guvernului, după 16 ani în funcţia de cancelar al Germaniei.

Trump susține exploatarea gazelor de şist pentru a face pe plac alegătorilor din statul Pennsylvania, cunoscut pentru clasa de mijloc puternică, unul din cele care ar putea decide rezultatul alegerilor prezidenţiale din 5 noiembrie.