Renault și Nissan și-au revizuit parteneriatul. Constructorul auto japonez răscumpără 5% din acțiunile grupului francez

Alexandru Gologan Data publicării:
nissan renault
sursa: profimediaimages.ro/

Constructorul auto japonez Nissan Motor Co. a anunţat joi că va răscumpăra acţiuni proprii în valoare de 551 milioane de dolari de la partenerul francez Renault SA, tranzacţia făcând parte din acordul de echilibrare a alianţei convenit de cei doi parteneri.

La rândul său, Renault a informat că această tranzacţie va avea drept rezultat o infuzie de capital de 494 milioane de euro (551 milioane de dolari), reprezentând un nou pas spre reducerea datoriilor.

Anul trecut, Nissan şi Renault au convenit să revizuiască parteneriatul, după ce alianţa lor veche de câteva decenii s-a deteriorat în ultimii ani.

Conform parteneriatului original încheiat în 1999, Renault deţinea 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controla un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu avea drepturi de vot, spre deosebire de grupul francez.

Renault a vândut o tranşă iniţială de acţiuni Nissan, în valoare de 765 milioane de euro, la finele anului trecut şi un nou pachet de 2,5% la finele lunii martie, mai repede decât se aşteptau analiştii. Constructorul francez intenţionează să îşi reducă participaţia pe care o deţine la Nissan până la 15%, de la un nivel iniţial de 43%, transmite Bloomberg.