Regatul Unit vrea un parteneriat mai strâns cu Uniunea Europeană. Ce a promis noul ministru de externe britanic

Alexandru Gologan Data publicării:
david lammy ue marea britanie
sursa: profimediaimages.ro/

Relațiile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană trebuie să fie mai strânse și să ilustreze un model de bună vecinătate, este de părere noul ministru britanic de externe, David Lammy, care a evocat într-un articol publicat pe site-ul guvernului avantajele parteneriatului UK-UE.

Relațiile bilaterale dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Uniunea Europeană au devenit tensionate după ce britanicii au părăsit uniunea acum patru ani. Însă noul ministru de externe britanici, David Lammy, crede că parteneriatul cu UE poate fi reparat.

"În calitate de nou ministru de externe al Regatului Unit, alături de prim-ministrul nostru Keir Starmer, acest guvern va reseta relaţia cu Europa ca un partener de încredere, un aliat sigur şi un bun vecin. Securitatea europeană va fi prioritatea politicii externe şi de apărare a acestui guvern", a declarat Lammy.

Cu toate că britanicii doresc o apropriere de UE, nu au reconsiderat decizia Brexitului, ci doar explorează noi modalităţi prin care să elimine anumite bariere administrative în schimburile comerciale UE-UK, relatează The Independent