Lituania își suplimentează bugetul pentru apărare. Oficialii de la Vilnius alocă 20 de milioane de euro pentru achiziția de drone

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
lituania euro
sursa: gettyimages.com/

Lituania vrea să achiziționeze drone militare, iar pentru a realiza acest lucru, guvernul a decis să majoreze bugetul de apărare al țării cu 20 de milioane de euro.

Suma convenită după întâlnirea ministrului apărării, Laurynas Kasciunas cu ministrul de finanţe, Gintare Skaiste, va acoperi atât achiziția de drone, cât și pregătirea operatorilor în vederea lucrului cu acestea. 

„Bugetul de apărare va fi suplimentat cu 20 de milioane de euro pentru achiziția a diferite tipuri de drone, de la atac până la recunoaștere. Totodată, va asigura pregătirea corectă a personalului din armata lituaniană, în vederea operării noilor achiziții”, a declarat Kasciunas pentru publicația locală Diena.

Ministerul lituanian al Apărării a întocmit un plan prin care dorește să înzestreze armata cu drone pentru a crește eficacitatea, minimiza numărul victimelor umane și provoca daune de la distanță inamicului.