Guvernul britanic a prezentat noi măsuri pentru combaterea imigrației ilegale. Angajatorii ar putea fi cercetați penal

Redacția Digi Economic Data publicării:
migrație
sursa: shutterstock.com/

Guvernul britanic a anunțat miercuri noi măsuri pentru combaterea imigraţiei ilegale, inclusiv creșterea numărului expulzărilor și înăsprirea măsurilor împotriva firmelor care îi angajează.

Sondajele arată că, pentru prima dată în opt ani, controlul imigrației este cea mai importantă problemă pentru votanții britanici, după protestele violente care au izbucnit în zeci de oraşe din Anglia la începutul lunii august, scrie Reuters.

Ministerul de Interne, responsabil pentru gestionarea acestei probleme, a anunțat că va angaja 100 de ofițeri specializaţi în informaţii şi investigaţii pentru a viza  „bandele de călăuze", care aduc solicitanți de azil în Marea Britanie. Scopul este de a atinge, în următoarele şase luni, nivelul din 2018 al expulzărilor.

Firmele care angajează lucrători ilegali vor fi sancționate și amendate, confruntându-se chiar cu posibile acuzații penale. Cei prinși muncind ilegal și eligibili pentru deportare vor fi reținuți înainte de a fi expulzați, a declarat Ministerul de Interne.  

„Luăm măsuri ferme şi clare pentru a consolida securitatea la graniţele noastre şi pentru a ne asigura că regulile sunt respectate şi aplicate”, a declarat ministrul de interne, Yvette Cooper, într-un comunicat.

Migranţii ajung aproape zilnic pe coasta Angliei după ce traversează Canalul Mânecii la bordul unor bărci pneumatice.