Grindeanu: lotul cinci din drumul expres Craiova - Târgu Jiu intră la licitație. Când va fi deschis circulației

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
drum de mare viteza
Foto: Profimedia

Contractul pentru lotul 5 al drumului de mare viteză Craiova - Târgu Jiu a ajuns în faza de licitaţie, acesta urmând să fie construit la profil de drum expres, relatează Agerpres.

Anunțul a fost făcut vineri de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, prin intermediul paginii sale de Facebook, acolo unde transmite toate progresele legate de dezvoltarea rețelei naționale de drumuri.

"Pas important pentru lansarea în licitaţie a contractului pentru lotul 5 (21,52 km) al drumului de mare viteză Craiova - Târgu Jiu! CNAIR a transmis, astăzi, spre verificare la ANAP, documentaţia pentru proiectarea şi execuţia acestui lot care va avea profil de drum expres şi pe traseul căruia vor fi construite inclusiv:

  • un pasaj (329 m) în zona localităţii Târgu Cărbuneşti;
  • un pasaj (262 m) peste CF202;
  • un nod rutier în zona Târgu Cărbuneşti, prin care se asigură conexiunea cu DN 67B;
  • două spaţii de servicii;
  • două parcări de scurtă durată;
  • un centru de întreţinere şi coordonare.

După validarea documentaţiei de atribuire, CNAIR va publica Anunţul de Participare la licitaţie în cadrul căruia se va stabili şi data limită pentru depunerea ofertelor", a transmis Grindeanu.

Contractul, finanţat prin Programul Transport 2021 - 2027, alocă 34 de luni fazelor de proiectare şi de execuţie, din care 10 luni proiectare şi 24 de luni execuţie.