Elon Musk promite să ofere zilnic câte 1 milion de dolari unui semnatar al petiției sale de susținere a Constituției Statelor Unite

Redacția Digi Economic Data publicării:
elon musk
sursa: shutterstock.com/

Miliardarul Elon Musk a promis sâmbătă că va oferi câte 1 milion de dolari în fiecare zi până la alegerile din noiembrie unei persoane care semnează petiția sa online de susținere a Constituției Statelor Unite. 

Musk chiar a oferit un cec de 1 milion de dolari unui participant la evenimentul său din Pennsylvania, care vizează mobilizarea susținătorilor republicanului Donald Trump. Acești bani reprezintă cel mai recent exemplu al modului în care Musk își folosește averea pentru a influența cursa prezidențială dintre Trump și rivala sa democrată Kamala Harris, scrie Reuters.

Musk a înființat America PAC, o organizație de acțiune politică, pentru a sprijini campania prezidențială a lui Trump. Grupul ajută la mobilizarea și înregistrarea alegătorilor în statele-cheie.

Vezi și Unul dintre cei mai bogați oameni din lume susține candidatura lui Trump. Elon Musk donează 75 mil. dolari candidatului republican

El a declarat sâmbătă că, dacă Harris câștigă, vor fi „ultimele alegeri”, sugerând că Statele Unite nu vor mai exista.

De asemenea, a spus că cele două tentative de asasinat împotriva lui Trump dovedesc că acesta deranjează și răstoarnă status quo-ul în moduri în care Harris nu o va face.

Petiția pe care Musk le cere oamenilor să o semneze spune: „Primul și al Doilea Amendament garantează libertatea de exprimare și dreptul de a purta arme. Prin semnătura mea de mai jos, îmi exprim sprijinul pentru Primul și al Doilea Amendament.”

Musk, clasat de Forbes drept cea mai bogată persoană din lume, a furnizat până acum cel puțin 75 de milioane de dolari către America PAC. Antreprenorul din spatele producătorului de mașini Tesla și al companiei de rachete și sateliți SpaceX a susținut din ce în ce mai mult cauzele republicane și, în acest an, a devenit un susținător vocal al lui Trump.

La rândul său, Trump a spus că, dacă va fi ales, îl va numi pe Musk să conducă o comisie guvernamentală pentru eficiență.