Documentația pentru lotul doi al secțiunii montane din autostrada A8 a fost transmisă la ANAP

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
a8 sectiune
Sursa: Facebook / Compania Națională de Investiții Rutiere

Documentaţia pentru proiectarea şi execuţia lotului Joseni-Ditrău, al doilea lot al secţiunii de munte a Autostrăzii "Unirii" -A8, a fost transmisă spre validare către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), informează Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR).

Lungimea lotului 1 D Joseni -Ditrău este de 14,4 kilometri, iar durata de execuţie de 34 de luni, din care 10 luni pentru realizarea etapei de proiectare respectiv 24 de luni pentru execuţie.

„Pe traseul lotului Joseni -Ditrău care se desfăşoară în judeţul Harghita, sunt prevăzute 21 de pasaje şi viaducte, trei dintre acestea fiind pasaje pentru permeabilitatea animalelor tip ecoducte - şi un nod rutier tip "trompetă" la Joseni. De asemenea, pe acest lot va fi amenajat un spaţiu de servicii (stânga/dreapta) tip S 1 care include zonă comercială, benzinării şi toalete”, susţin reprezentanţii CNIR.

Conform CNIR, în aproximativ o săptămână lotul 2 A Ditrău-Grinţieş (37,9 km.) va fi transmis pentru validare către ANAP, iar apoi instituția va anunța termenul pentru depunerea ofertelor.

Totodată, lotul 1C Sărăţeni-Joseni (32 km.), primul lot al secţiunii montane (Sărăţeni-Pipirig), a fost transmis la ANAP în data de 7 octombrie 2024.

Tronsonul Sărăţeni-Pipirig de pe Autostrada Unirii A 8 are o lungime de 116 kilometri şi include patru loturi:

  • Lotul 1 C Sărăţeni-Joseni (32,4 km.)
  • Lotul 1 D Joseni-Ditrău (14,4 km.)
  • Lotul 2 A Ditrău-Grinţieş (37,9 km.)
  • Lotul 2 B Grinţieş-Pipirig (31,5 km.)

Toate cele patru loturi dintre Sărăţeni şi Pipirig vor fi în procedură de licitaţie deschisă până la finalul lunii noiembrie.