Rusia trăiește în epoca cenzurii: autoritățile investesc peste 600 de milioane de dolari pentru a bloca VPN-urile

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
VPN rusia
sursa: profimediaimages.ro/

Serviciul Federal de Supraveghere al Telecomunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media (Roskomnadzor) va aloca în următorii cinci ani aproximativ 59 de miliarde de ruble, echivalentul a 644 de milioane de dolari, pentru îmbunătățirea capacității de filtrare a traficului pe internet.

Concret, fondurile alocate vor sprijini Roskomnadzor în operațiunile de cenzură aplicate societății civile ruse. În general, serviciile sau publicațiile interzise sunt accesibile pe internet prin intermediul unui VPN, o rețea virtuală privată care facilitează și protejează accesul utilizatorilor. Însă acest lucru nu va mai fi posibil.

Mișcarea Roskomnadzor limitează tot mai mult libertatea de exprimare, astfel că rușii care navighează pe internet, o pot face doar în anumite limite.

Sancțiunile în cazul celor depistați că încalcă legislația națională vor fi drastice, notează Bloomberg. Cetățenii ruși care utilizează VPN pentru accesarea de informații interzise amenință direct securitatea statului și implicit, vor fi trimiși după gratii pentru mulți ani.