Trump: toți străinii cu studii superioare efectuate în SUA merită rezidență permanentă în țară

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
trump
sursa: profimediaimages.ro/

Fostul președinte american și actualul candidat pentru scaunul de la Casa Albă, Donald Trump, susține că studenții străini care obțin diplome în sistemul de învățământ superior din Statele Unite merită să primească automat dreptul la rezidenţă permanentă. Trump joacă cartea imigrației pentru a câștiga simpatia votanților, deși este cunoscut faptul că în primul său mandat, a construit un zid la granița cu Mexic pentru a stopa trecerea ilegală a frontierei.

Candidatul republican pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie susține acordarea vizelor permanente studenților și absolvenților străini din sistemul de învățământ superior al Statelor Unite.

„Studenții străini care merg la studii în Statele Unite și obțin diploma aferentă ciclului superior trebuie să primească automat green card. Cunosc personal oameni care au terminat facultatea aici la instituții respectabile și doresc cu disperare să rămână în SUA. Sunt studenți din China, India, care pleacă de la noi cu ce au învățat, înfiinţează o companie la ei acasă şi devin multimiliardari, iar acest lucru l-ar fi putut face cu ușurință aici dacă ar fi fost rezidenți permanenți”, susține Trump.

Declarația republicanului este contrară poziţiilor sale obişnuite privind imigrația (a promis expulzări masive în caz de victorie) și vine în contextul în care rivalul său democrat a anunţat o măsură similară în urmă cu câteva zile, relatează BFMTV.

"Green card" este numele dat dreptului la rezidenţă permanentă în Statele Unite ale Americii.