Tricoul purtat de Maradona în semifinalele Cupei Mondiale din 1986 a fost scos la licitație

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
maradona belgia 1986
sursa: profimediaimages.ro/

Tricoul purtat de legendarul fotbalist argentinian, Diego Armando Maradona, în semifinala cu Belgia de la Cupa Mondială din 1986, va fi scos la licitație. Prețul de pornire este estimat între 800.000 şi 1,2 milioane de dolari.

La finalul meciului din 1986, în care Argentina a învins cu 2 la 0 prin golurile marcate de Maradona, legendarul fotbalist argentinian i-a dat tricoul său portarului belgian Jean Marie Pfaff. Aflat mult timp în colecția lui Pfaff, tricoul a fost expus anul trecut la Muzeul din Beveren, Belgia.

„Am preţuit acest tricou timp de aproape patru decenii, atunci când eu şi Diego am făcut acel schimb după o semifinală de neuitat. Să joc împotriva unuia dintre cei mai mari fotbalişti din istorie a fost o onoare pentru mine, dar să-i spun prieten a fost şi mai special", a declarat emoționat fostul portar belgian.

Licitația se va desfășura în New York din data de 22 august și are șansa să devină unul dintre cele mai bine vândute articole vestimentare sportive din istorie, relatează TUDN.